Kula Asfalt ve Kar İle Mücadele Sorularını cevapladı

Hendekli 25 Mahalle Muhtarı Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’yi ziyaret etti.

Kula Asfalt ve Kar İle Mücadele Sorularını cevapladı

Tüm Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Dursun Emin Kula ve beraberindeki 25 Muhtar Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’yi makamında ziyaret etti.

İstişare ziyareti

Yapılan ziyaret ile ilgili bilgiler veren Kula, Başkanımıza ziyaret sebebimiz geçen yıl Hendek’te öngörülen asfalt programının gerçekleşmeyişi ve Büyükşehir Belediyesinin sorumluk alanda bulunan birkaç konu ile ilgili istişare ve taleplerimizi iletmek Büyükşehir Belediye Başkanımızı ziyaret ettik.

Tüm Türkiye’de oluğu gibi Sakarya’da da maalesef pandemi nedeniyle bazı şeyleri geriye atıldığını ifade eden Kula, biz hiç olmazsa Sakarya’nın 16 İlçesinden 14’ünde hizmet yapıldı. Bildiğimiz kadarıyla Hendek ve Pamukova kaldı.

Programda öncelik talep ettik

Bizler de yol sorunu olan, grup yolu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan Mahalle Muhtarlarımızla Başkanımız Ekrem Yüce’yi ziyaret ederek 2020’den kalan, 2021’de yapılacak olan yolların önceliğini Hendek’ten başlanması ile ilgili talepte bulunduk. Coğrafi olarak Hendek’in yüksek Mahallelerini düşündüğümüzde İlçelerde hizmete başladığında çalışmaların Ekim Kasım aylarına kaldığında zaten kış sezonunun yüksek Mahallelerimizde başlaması söz konusu ve verimli bir hizmet söz konusu olmayacağını kendilerine beyan ettik. Bizler bu yıl geçen yıl gerçekleştirilecek olan programlara ilaveten hizmetin daha çok yapılacağını düşünüyoruz. Başkanımız, bu Mahallelerin hangi Mahalleler olduğu konusunda bir çalışma yapmamızı, km olduğu ve aciliyete göre sıralandırarak tekrar kendilerine getirmemizi istedi. Bizde önümüzdeki hafta bu çalışmayı yağarak kendisine teslim edeceğiz diye konuştu.

Söz verilmişti

Ayrıca Başkanımıza daha önce asfalt ile ilgili olarak daha önce bir toplantıda verdiği bir sözü hatırlattığımızda maalesef covid-19 virüsü ve birazda ekonomik sebeplerden dolayı bu çalışmaların yapılamadığını fakat bu yıl için inşallah öngörülen bütün programların yapılacağını beyan etti.

Belediye’nin çalışmalarından memnunuz

Son günlerde kamuoyunda sıkça yer alan Belediye çalışmaları ile ilgili de konuşan Kula, Belediyemiz ve Muhtar arkadaşlarımız beraber ortaklaşa ve entegre çalıştı. Mahalle içlerinde Muhtar arkadaşlarımızın bazıları kendi imkanlarınca, bazıları da araç bularak çalışmalar gerçekleştirdi ama bu araçların mazotunu Belediyemiz karşıladı, bununda bilinmesi lazım. Bazı Muhtar arkadaşlarımız bu desteği almadı fakat bu anlamda Hendek Belediyesi seçimden sonraki dönemde elinden gelen her şeyi yapıyor, Belediyemize teşekkür ediyoruz.

Belediye genel manada memnunuz diyen Kula, meseleyi tek günlük düşünememek lazım. Pandemiye rağmen Hendek Belediyesi çok başarılı çalışmalar yapmıştır. Süreç 5 yıllık bir süreç. 2 yıldır Hendek Belediyesi bana göre geçmişteki 2 yılda iyi şeyler yapmıştı, gelecek 3 yılda daha iyi şeyler yapacaktır ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184