Mehmet Akif Ersoy Anıldı

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy için Hendek’te anma günü etkinliği düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Anıldı

Hendek’te 12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinliği düzenlendi.

Hendek İmam-Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu tarafından Hendek Belediyesi Ticaret merkezi konferans salonunda düzenlenen programa Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez,  Hendek İlçe Mili eğitim Müdürü Murat Çekiçcioğlu, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Mesut Eyigün, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Süleyman Sercan Candan, Okul Müdürleri ve Öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan program Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Enes Bilgiç’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Meslek Dersleri Öğretmeni Kadir Bilgiç günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmasında, İstiklal marşımızın 102. yılı için buradayız, bu vesileyle milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hep birlikte anmış olacağız. Kurtuluş savaşı yıllarında ülkemizin sıkıntılı durumuna bakarak şu mısraları dile getirmiştir “Arnavutluk ne demek, varmı şeriatte yeri küfrolur başka değil kavmimi sürmek ileri benden duyunuz evet belki arnavudum başka bir şey diyemem işte perişan yurdum” dizelerine yer verdi. Akif’in İlk öğretmeni Babsıdır ondan çok şey öğrendiğini bizzat kendisi söylemiştir ifadelerine yer verdi.

Nisanur Topsakal tarafından Şiir okunması sonrası Öğrenciler tarafından 12 Mart İstiklal Marşı Orotoryası sunumu yapıldı.

“Asım’ın neslinden Mehmet Akif Ersoy’a Mektup” yarışmasında dereceye girenlere ödülleri veridi.

Yarışmada 1. Olan Zeynep Betül Demirbaş (Hendek Anodolu İmam-Hatip Lisesi) Ödülü Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır verdi.

 Yarışmada 2. olan Ebrar Seyhan (Atikahanım Anadolu Lisesi) ödülünü Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu verdi

Yarışmada 3. olan Ayşenaz Terzi (Hendek Anadolu Lisesi) ödülünü Hendek Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yenilmez verdi.

Program toplu hatıra fotoğrafı çekimlerinin ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184