Patlamanın Nedeni Belli Oldu

Hendek'te şiddetli şekilde hissedilen patlamanın nedeni belli oldu.

Patlamanın Nedeni Belli Oldu

Bugün Saat:16.35 sıralarında Hendek'te şiddetli şekilde bir patlama sesi duyulmuş, patlama sesi nedeniyle İlçe merkezinde birçok Vatandaş panikle sokaklara çıkmıştı.

Sonik bir patlama olabileceği düşünülüyor

Patlamanın Hendek'te bulunan su fabrikalarının bulunduğu bölgede olduğu yönündeki bilgilerinin gerçeği yansıtmadığı yetkililerce teyit edilirken, ekipler tarafından Hendek'te bulunan su fabrikaları bölgesinde yapılan çalışmalarda patlama sesinin nereden ve neden kaynaklandığı konusu netlik kazanmazken meydana gelen patlamanın sonik bir patlama olabileceği değerlendirildi.

Birçok noktada duyuldu

Erenler, Taraklı, Karasu ve Akyazı İlçelerinden de duyulan patlama sesinin Bilecik ve Eskişehir İllerinden de duyulduğu öğrenildi.

Sonik patlama nedir?

Peki, sonik patlama (sonic patlama) nedir? Ses, bir ortamın taneciklerinin bir dalga kaynağı tarafından titreştirilmesiyle oluşan periyodik bir basınç dalgasıdır. Bu dalgalar kulak tarafından toplanır ve beyinde ses olarak algılanır. Ses dalgaları, deniz seviyesinde ve 20º C sıcaklıkta 343 m/s hızla yayılır. Sonik patlama, ses dalgalarını oluşturan kaynağın ses hızında veya ses hızından daha hızlı hareket etmesinin bir sonucudur. Ses hızında veya üstünde hareket edilmesinin sonucunda sıkışan ses dalgaları uçağın arkasında bir bulut gibi gözüken yüksek basınç alanını oluşturur, bu da gözlemciler tarafından sonik patlama olarak duyulur. Sonik patlama etrafa zarar verebilecek kadar güçlü ve çok gürültülüdür.

Vali Çetin Oktay Kaldırım'dan paylaşım

Yaşananların ardından Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Kıymetli hemşehrilerimiz, İlimizde bir patlama meydana geldiği yönünde ihbarlar gelmiş ve paylaşımlar yapıldığı görülmüştür. İlimiz genelinde yapılan taramada herhangi bir patlama veya olumsuzluk olmadığı ilgili birimlerimizce tesbit edilmiştir. Saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2021, 21:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
Gazi
Gazi - 3 yıl Önce

Ordumuz her belaya hazır bekliyor

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184