Saat 09.05’te Hendek’te Hayat Durdu

Cumhuriyetimizin banisi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihal edişinin 84'ncü yılında Hendek’te anıldı.

Saat 09.05’te Hendek’te Hayat Durdu

Cumhuriyet Meydanı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihal edişinin 84'ncü yıldönümünde Hendek’te törenle anıldı. Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk anıtı önünde gerçekleşen törene Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Mesut Eyigün, İlçe Jandarma Komutanı Süleyman Sercan Candan, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Gaziler, Askeri erkân, Bürokratlar, Belediye Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Muhtarlar, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu, İstiklal Marşı

Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan tören, Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05’te törene katılan İlçe protokolü, esnaflar ve vatandaşlar tarafından saygı duruşunda bulunulması ile devam etti. Hendek’te tam o anda hayat adeta durdu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak tören sona erdi.

Ticaret Merkezi Konferans Salonu

Cumhuriyet meydanında gerçekleşen törenin ardından ilçe protokolünün katılımıyla, Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonunda Atatürk’ü anma programı gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program ardından günün anlam ve önemiyle ilgili yapılan konuşmalarla devam etti. Konuşmanın ardından “Atatürk’ü Arıyoruz, Atatürk’ü Anıyoruz” adlı video perdeden katılımcılara izletildi. Hendek Orhangazi Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “O Kutlu Bayrak” adlı şiir okunup, Atatürk'ün sevdiği Türküler seslendirildi. Programın sonunda ise öğrenciler tarafından zeybek gösterisi ve “Atamızın İzindeyiz” adlı gölge oyunu sergilendi ve programı sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2022, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184