Sağlıkçılardan Babaoğlu’na Plaketli Teşekkür

Bayraktepe’de yapılan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) koordinasyon toplantısına katılan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Sağlıkçılarımız ve UMKE’ye minnettarız. Allah eksikliğini göstermesin, sizlere güç kuvvet versin, vatanımızı ve milletimizi korusun ” dedi.

Sağlıkçılardan Babaoğlu’na Plaketli Teşekkür

Başkan Babaoğlu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından desteklerinden dolayı plaket takdim edildi.

Umke Koordinasyon

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Sakarya yapılanmasının bölge koordinasyon ve değerlendirme toplantısı Hendek Belediyesi Bayraktepe Sosyal Tesislerinde gerçekleşti. Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun da katıldığı toplantıya Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Bekir Keskinkılıç, Sağlık Bakanlığı Çevre Sağlığı Daire Başkanı Tuncay Özer, Sakarya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Yasin Çatalbaş, Destek Hizmetleri Başkanı Sedat Kaya, UMKE İl Sorumlusu Vural Seçkin, 112 Şube Müdürü Uz. Erkan Yamaç ve 112 Başhekimi Necip Gökhan Güner katıldı.

Sakarya İl Sağlık Müdürü

Planlama ve çalışmaların ele alındığı toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü, “UMKE gönüllülük esasına dayanıyor. Buradaki arkadaşlarımızın her birinin farklı görev ve sorumlulukları var. Deprem, sel gibi acil müdahale gerektiren her koşulda 7/24 esasına göre cansiperane bir şekilde çalışıyorlar. UMKE Ekiplerimiz sayesinde hem kurtarma hem de sağlık alanında müdahale yapabiliyoruz. Gönüllülerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Bekir Keskinkılıç ise, “Sağlık çalışanı her daim alarm halindedir. Her zaman mesleğimizin sürprizleri vardır. Zaman zaman beklenmedik şeylerle mücadele etmek zorunda kalabiliyoruz. Ama sizlerinki biraz daha farklı sizler doğrudan ateşe atlayan ya da o beklenmediğe koşan bir yiğitlersiniz. O yüzden yaptığınız iş çok özel ve eminim ki çok fazla dua topluyorsunuz. Bazı şeylerin maddi karşılığı mümkün değil sizlerin yaptığının da öyle. Fakat yaptığınız işlerin manevi karşılığı çok yüksek. Allah kolaylık versin” diye konuştu.

Babaoğlu: Minnettarız

İstişare toplantısına katılan Başkan Turgut Babaoğlu ise, sağlık çalışanları başta olmak üzere arama kurtarma ekiplerinin büyük fedakarlıklar yaptığına vurgu yaparak, “Burada sizlerle olmaktan mutluyum, onur duydum. UMKE’nin çalışmalarını yakından takip ediyorum, gerçekten zor işler yapıyorsunuz. Allah güç kuvvet versin. Rabbim emeklerinizi zayi etmesin. Yapmış olduğunuz görevlerden dolayı teşekkür ediyorum hepinizden Allah razı olsun. Her zaman yanınızdayız. Rabbim milletimizi kazadan ve her türlü afetten korusun kollasın. Eksikliğinizi göstermesin. Sizlere minnettarız.” dedi.

Babaoğluna Plaket Verildi

Toplantı sonunda Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’na desteklerinden dolayı plaket takdim edildi.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184