Sağlıkta Sorumlu Yurttaşlık Bilinci, Hijyen Ve Özbakım Alışkanlıkları

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Hendek Noksel İlköğretim okullarına yönelik gelecek nesillerin sağlığını koruyucu ve geliştirici eğitim düzenlendi.

Sağlıkta Sorumlu Yurttaşlık Bilinci, Hijyen Ve Özbakım Alışkanlıkları

Çocuklarda çevre Temizliği, sorumlu yurttaşlık bilinci , hijyen ve özbakım alışkanlıkları konulu eğitim Hendek Ticaret Merkezinde düzenlendi. Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü toplum sağlığı eğitimleri kapsamında gerçekleşen eğitime İlkokul 4. Sınıf öğrencilerinden iki grup halinde 266 öğrenci katıldı.

Kurumlar arası işbirliği çerçevesinde gerçekleşen eğitime Hendek Noksel İlköğretim Okulu Müdürü Öcal Danyeri, Hendek Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Kemal Atala, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yasemin Çetin, Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları, Noksel Okulu öğretmen ve öğrencileri katıldılar.

Eğitimde sunumu gerçekleştiren Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Uz. Hemşire Deniz De Asis çocuklara çevre temizliği , sorumlu yurttaşlık bilinci, hijyen ve özbakım konularında bigilendirmelerde bulundu.

 Erken yaşlarda özbakım becerilerinin gelişmesi gelecek nesillerin sağlıklı olmaları adına önem taşıyor. Çocukların kendi sağlıkları ile ilgili bilgilerini yükseltmek ve etkin davranış değişikliği geliştirmek üzere planlanan eğitim sonunda temizlik temalı bir video eşliğinde çocuklar şarkı söyleyerek dans ettiler.

Sağlıklı nesillerin geleceğin sağlıklı yetişkinlere evrileceği süreçte eğitim bilimcilerin , sağlık uzmanlarının , ailelerin ortak çabaları ile gerçekleştirilen eğitimlerin kalıcı olması ve etkin davranış değişikliği sağlaması toplumun fiziksel ve ruhsal sürdürülebilir sağlığı açısından önem taşıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184