Sakarya Arıcılar Birliği Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı

Sakarya’da 879 üyesi bulunan, Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliği’nin olağan mali genel kurulu Tarım Bakanlığının bir yetkilisinin katılımıyla yapıldı.

Sakarya Arıcılar Birliği Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı

Birlik Başkanı Mustafa Ör Başkanlığında, birlik binasında 10’su gerçekleşen mali genel kuruluna birlik üyelerinin katılımı ile yapıldı.

Genel kurulda Mustafa Ör başkanlığındaki yönetim kurulunun ibrası gerçekleşirken. Birlik faaliyetlerinin yürütülmesinde her türlü demirbaş, menkul, gayrimenkul, araç alınması ve kiralanması konusunda ve ayrıca, arıcılıkla ilgili projelere ortak olma, imalat ve inşaat işlerinin yaptırılması, birliğin projeleri, Arı ürünleri, yemlerinin işlenmesi ve paketlenmesi danışmanlık hizmetlerinde kullanılmak üzere usul ve esasların belirlenmesi bu işlemlerin yerine getirilmesi hususunda yönetim kuruluna yetki verildi,

Genel kurulun ardından, değerlendirmelerde bulunan birlik başkanı Mustafa Ör, Sakarya’da arıcılık faaliyetlerinin yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Ör, 2023 yılında hayata geçirilecek projeler hakkında da bilgi verdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yaptığımız bal dolum tesisinin önümüzdeki günlerde hayata geçireceğiz.

Yine geçtiğimiz günlerde ABD ile yaptığımız temaslar sonucunda Amerika’ya yüksek Yayla balı, kestane balı, çam balı, Ayçiçek balı, ıhlamur balı, narenciye balı ve Lavanta balı ihracatını başlatacağız.

Yine önümüzdeki aylarda balcılık konusunda ulusal bir bal çalıştayı düzenleyeceğiz.

20 Mayıs 2023 tarihinde Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Merkez Birliği ile, her yıl bir ilimizde yapılan Dünya bal gününü Sakarya’da gerçekleştireceğiz dedi.

Başkan Ör, toplantıya katılan arıcılara teşekkür etti.

Başkan Ör programdan sonra üreticilere  iftar yemeği verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184