SAKE’den Farkındalık Çalışması

Sakarya Arama Kurtarma Ekibi (SAKE) Deprem Haftasında bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirdi.

SAKE’den Farkındalık Çalışması

Sakarya Arama Kurtarma Ekibi (SAKE) 1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle Hendek’te stand açarak bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirdi.

Bilgilendirme

Hendek Muammer Sencer Caddesi, Hendek Belediyesi karşısında oluşturulan alanda olası doğal afetler öncesinde yapılması gerekenler, afet sırası ve afet sonrasında yapılması gerekenler konusunda Vatandaşlar bilgilendirilirken, SAKE üyeliği ve gönüllülük hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

Başkan Aydın bilgilendirdi

Merkez Üssü Kahramanmaraş Pazarcık İlçesi Olan Depremin hemen ardından 22 kişilik ekip üyesi ile bölgeye giderek arama kurtarma çalışmalarına destek verdiklerini belirten Sakarya Arama Kurtarma Ekibi Derneği (SAKE) Başkanı Erdal Aydın, bölgede gerçekleştirdiğimiz arama kurtarma çalışmalarında bir çok Vatandaşımızı ve hayvan dostlarımızı enkazlardan canlı olarak çıkardık. Bu anlamda bölgede koordineli çalışarak başarılı çalışmalara imza atan tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle hem halkımızı doğal afetler konularında bilinçlendirmek hem de Derneğimiz ve Gönüllülük konuları hakkında bilgilendirmek için Afet Bilinçlendirme Standı açtık. Standımızı bir çok Vatandaşımız ziyaret ederek bilgiler aldı, bazı Vatandaşlarımız da Derneğimize Üye olup Gönüllü olmak istediğini belirtti. Bu anlamda Eğitimli ve Bilinçli kişi sayısını artırmamız gerekiyor diyerek Vatandaşlarımızı Gönüllü Üyelerimiz olmaya davet ediyoruz ifadelerine yer verdi.

Vatandaşlar teşekkür etti

SAKE standını ziyaret eden Vatandaşlar yapılan çalışma ile bilgi ve bilinç sahibi olduklarını belirterek, Dernek Yönetimi ve Üyelerine teşekkür ederek böyle çalışmaların belli aralıklarla gerçekleştirilmesinin gerektiğini, depremle yaşamayı tüm Vatandaşlarımızın öğrenmesi ve bilgi sahibi olması gerekiyor ifadelerine yer vererek yapılan çalışmalar ile ilgili memnuniyetlerini dile getirdiler.

Geç saatlere kadar devam etti

SAKE bilgilendirme standı gece geç saatlere kadar alanda hizmet verirken, ateş yakarak bir süre nöbet tutan Dernek Üyeleri deprem bölgesinde gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili fikir alış verişlerinde bulundular.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184