Sosyal Medyadaki Algıya Hayvanseverlerden Cevap

Doğacankor Sakarya İl Temsilcisi Betül Durukan Sakalısarı o paylaşım ile ilgili konuştu.

Doğancakor Sakarya İl Temsilcisi Betül Durukan Sakalısarı, sosyal medyada Hendek’te hayvanlara eziyet ediliyor paylaşımlarının ardından konuyla ilgili olarak videolu açıklama yaptı.

Hayvanseverlerin sık sık övdüğü ve yoğun emek gösterilen Hendek Belediyesi geçici bakım evine götürülen sokak hayvanının daha önceden bir Belediye personelini ısırdığı ve bu belediye personelinin tedavi edildiği öğrenilirken, basit bir olayı sanki büyük bir şey varmış gibi video çekerek görevli personellerin hızlı hareket etmesine sebep olan bir vatandaşın bazı hayvansever sosyal medya hesaplarından paylaştığı video üzerinden gelen tepkilere hayvanseverlerden tokat gibi bir cevap geldi.

Sakarya’da barınakları gezerek hayvan severlerin sesi olan Doğacankor Sakarya İl Temsilcisi Betül Durukan Sakalısarı, Hendek Belediyesinin geçici bakım evine giderek oradaki yaşamı ve öldürüldüğü iddia edilen o köpeğin bakım şartlarını görüntülü olarak sosyal medya hesabından yayınladı.

Hendek bölgenin en iyi yaşam alanına sahip

Hayvanların durumun son derece iyi olduğunu ve iyi şartlarda bakıldığını söyleyen Sakalısarı, vatandaşların şikayet etmesine de tepki gösterdi. Barınakta mama kalitesinin yüksek olduğunu söyleyen Sakalısarı, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda "Dün sosyal medyada paylaşılan olayla ilgili iki kelam etme hakkımız var. Lütfen baskımızı sakarya genelinde barınak yapmayıp canları ölüme atan belediyelere yapalım.

Hendek Belediyesi sakarya bölgesinin en iyi yaşam alanına sahip belediyelerinden biridir. başkanımız sayın Turgut Babaoğlu hayvanseverliği ile bilinir ve barınak için ne talep edilirse yerine getiren biz hayvanseverlerin sevdiği başkandır.

Veteriner hekimimiz Kemal Atala bey cumartesi pazar günleri dahi oradadır. dünkü toplama olayı yanlış anlaşılmış ve toplanan çocukların barınak yerine ormanlık alanlara bırakıldığı yönünde yanlış bir haber yapılmıştır. ayrıca kürekle canlara eziyet eden başka bir il belediyesi çalışanı da hendek belediyesi diye lanse edilmiştir.  burada emek veren herkes için bu haber üzücü olmuştur. lütfen paylaşım yaparken daha dikkatli olun. tüm hayvansever camia öncelikle barınağı olmayan ilçelere baskı yapsın ki bu canlara yaşam alanı oluştursunlar.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi de artık elini taşın altına koysun. barınağı olmayan ilçelere gerekli baskıyı kursun" ifadelerine yer verirken, çektiği video ile çeşitli bilgilendirmelerde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2022, 10:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
Şengül canbulat
Şengül canbulat - 1 yıl Önce

Orda hergun gönüllü olarak çalışma şansım varmi

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184