YEDİDEN YETMİŞE ANILARA YOLCULUK

Hendek Ziya Gökalp İlkokulu mezunları buluştu.

YEDİDEN YETMİŞE ANILARA YOLCULUK


Hendek Ziya Gökalp İlkokulu kuruluşundan bu yana okuldan mezunlar anılarını tazeleyerek Okul’da bir araya geldiler.

1931 yılında İsmet Paşa adı ile Eğitime başlayan daha sonra adı Ziya Gökalp Okulu olan Okul mezunları buluştu.

Fatma Odabaşoğlu Bilgin ve Müzeyyen Cocan Çizer’in   Sosyal Medyada sayfa oluşturularak öğretmenleri Meral Erdemli’nin de desteğini alarak 1931 yılından bu yana hayatta olan Mezunlar ve Öğretmenler bir araya geldiler.

Ziya Gökalp Okulu mezunlarının bir araya geldiği programa Hendek Kaymakamlığı yapan emekli Vali Ergün Doğanay, Ziya Gökalp Mezunu olan Eski Orman Bakanı Nevzat Ercan, Emekli Müdürlerden Kamil Odabaş, Meral Erdemli, uzun yıllar Okul Müdürlüğü yapan Nizamettin Akmanlar, Öğretmenler ve mezunlar katıldı.

Ziya Gökalp Okulu bahçesinde buluşan mezunlar temsili zilin çalması ile birlikte Okul Müdürü Seyhan Altmış eşliğinde saygı duruşu ve istiklal marşı okudular.

Duygu dolu anların yaşadığı mezunların buluşmasında zil çalmasının ardından anılarını tazeleyen Ziya Gökalp Okulu Öğretmenleri ve Mezunları hatıra fotoğrafı çekilmelerinin ardından Bayraktepe sosyal tesislerinde bir araya geldiler.

Bayraktepe Sosyal tesislerinden Mezunlar Emekli Öğretmen Meral Erdemli eşliğinde okul marşı okudular.

Bayraktepe sosyal tesislerinde kahvaltı yapan Ziya Gökalp mezunları daha sonra hatıraların canlandırıldığı slayt sunumu duygulu gözlerle izlediler.

Program sonunda Emekli Müdür Kamil Odabaş, Nizamettin Akmanlar, Emekli Öğretmen Meral Erdemli’ye  plaket ile birlikte çiçek takdim edildi.

KOCA ÇINAR'IN GÖLGESİNDE

Uzun yıllar Ziya Gökalp Okulunda Müdürlük yapan Nizamettin Akmanlar yaptığı duygu dolu konuşmasında “ Çınarlar vardır hani; köklerini toprağın derinliklerine sarmış, yağmura, rüzgara karşı koyan, zaman geçtikçe güçlenen, dimdik ayakta duran ulu çınarlar. İşte o ulu çınarlara eş kurum. 1931'den 2015'e,  84 yıldır ayakta duran, gün geçtikçe güçlenen, yurdun toprağını serinleten bir çınar. Barışın üstünde dalgalanan bir bayrak. Yurdum insanını eğiten, aydınlatan, ismine yakışır, görkemli bir kurum. Eski adı ile İsmet Paşa , bugünkü adı ile ZİYA GÖKALP İLKOKULU. 84 yıllık özlem duygularıyla ülkemizin çeşitli yörelerinden gelen çok saygın  Öğretmenlerimiz , mezunlarımız, ağabeylerimiz, ablalarımız, kardeşlerimiz, arkadaşlarımız, can dostlarımız, bugün birincisi tertiplenen mezunlar buluşması için ulu çınarın altında bir araya geldiler.  "yediden yetmişe anılara yolculuk" adı altında tertiplenen bu etkinliğe katılan mezun ve mensuplarımız; Bize sevgiler, güzellikler getirdiniz. Yaşama sevinci getirdiniz. İnanıyorum ki bu uzun süreç çok şeyler kattı her birimizin yaşamına. Güzellikler, mutluluklar getirdi. Ama bunun yanı sıra kimilerimize de sıkıntılar verdi, acılar yaşattı. Kimi öğretmenlerimizi, kimi mezunlarımızı, arkadaşlarımızı, dostlarımızı, ya da yakınlarımızı aldı götürdü aramızdan. Onları sonsuzluğun kucağına aldı. Ebediyete intikal eden mezun ve mensuplarımızı rahmetle anarken, hayatta ki yakınlarına sabırlar, sağlıklar bundan sonra ki yaşamlarında acısız, ağrısız yıllar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Bu yıl ilki düzenlenen Ziya Gökalp İlkokulu mezunlarının buluşmasının önümüzde ki yıl da devam etmesi dilekleri ile mezunlar bol bol sohbet ederek anıları yad ettiler.












Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2015, 13:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184