HENDEK KIZ MESLEK LİSESİ ALMANYA’DAN DÖNDÜ

Hendek Kız Teknik ve Meslek Lisesi üç haftalık staj programını tamamlayarak ilçemize döndü.

HENDEK KIZ MESLEK LİSESİ ALMANYA’DAN DÖNDÜ


Hendek Kız Teknik ve Meslek Lisesi üç haftalık Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajans tarafından desteklenen projeyle toplam 20 öğrenci ile 3 öğretmen olmak üzere toplam 23 kişiyle 08.06.2014-28.06.2014 tarihleri arasında Almanya’nın Herne şehrinde staj programına katılmıştır.

Yiyecek içecek hizmetleri, Çocuk gelişimi, Dikiş Nakış Ve Giyim Teknolojileri, El Sanatları bölümlerinden katılan öğrencilere, okulda edindikleri bilgi ve becerileri iş hayatında uygulamalarını ve staj faaliyetlerini kapsayan projede öğrenciler Almanya’da kendi meslek alanlarında iş ve işlemlerin nasıl yürüdüğü ve geleceğin meslek erbapları olarak Avrupa ve Almanya standartlarında  kendilerinden beklenen hizmet şekli ve kalitesini yaşayarak deneyim fırsatı bulmuşlardır.

Ayrıca öğrenciler Almanya’nın birkaç şehri ile Brüksel, Paris ve Amsterdam gibi civar ülkelerin başkentlerine yapmış olduğumuz gezilerde Avrupa da farklı şehirlerde yaşayan inşaların yaşamları hakkında fikir edinme fırsatı bulmuşlardır.


Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajans’ın desteklediği bu proje sayesinde yurtdışı deneyim imkânı bulan kız meslek lisesi öğrencilerinin, gelecekte onlara fayda sağlayacak ve ufuklarını açacak bir çalışma olması, ilimiz ve ülkemiz için güzel çalışmalarından güzel bir örnek olarak yer almaktadır.

Okul Müdürü Şerif ÖZBAKKAL, birçok insanın hayal bile edemeyeceği bu fırsatı öğrencilerimizin yaşaması bizi son derece mutlu etmiştir.

Projede emeği geçen başta okul müdür yardımcımız Aykut DUMAN’a, Almanya’daki çalışmalara refakat eden Müdür Yardımcısı Hüsnü Ceylani KALENDER’e, Çocuk Gelişimi Öğretmeni Meryem DEMİRCİ ve İngilizce öğretmeni Elif KUŞ ile projemizi destekleyen Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajans’a teşekkür ediyorum.


Ayrıca projemizin yerel ortakları olan Ferizli Kız Meslek Lisesi, Akyazı Kız Meslek Lisesi ve Arifiye Kız Meslek Lisesi öğrencileri ile Hendek Esnaf ve Sanatkârlar Odasına, Kupa Yemeke’e ve NT Bilişim Sistemlerine teşekkürlerimizi ihmal etmiyorum dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2014, 17:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184