Gençler Tömbelek Geleneğini Devam Ettiriyor

Dikmemli Gençler Arefe akşamı ev ev dolaşarak Tömbelek geleneğini devam ettiriyor.

Gençler Tömbelek Geleneğini Devam Ettiriyor

Hendek Dikmen Mahallesinde yüzyıldır süregelen ‘tömbelek’ geleneği gençler tarafından yaşatılmaya devam ediyor.

Bayramdan önceki akşam ellerinde tenekeler, dillerinde manilerle evlerin kapılarına giden gençlere ve çocuklara köy halkı tarafından çeşitli ikramlarda bulunuluyor.

Bu bayram öncesi de ellerine poşetleri alan gençler ve çocuklar, maniler eşliğinde mahallede bulunan evlerin kapısını tek tek çalarak maniler söylerken ev sahipleri ise kapılarına gelen gençleri ve çocukların ellerini boş göndermeyip şeker ve para başta olmak üzere çeşitli hediyeler vererek geleneğin devam ettirilmesini sağlıyor.

Yeni nesil devam ettiriyor

Mahalle sakinlerinden Ramazan Kazın, “eskiden beri mahallemizin bir geleneği. Ramazan Bayramı akşamı maniler, türküler söyleyerek çocuklar ev ev dolaşırlar. Bizlerde onlara şeker ve çeşitli hediyeler veriyoruz. Gençlerimiz ve Çocuklarımızın mutluluk duyarak yaptığı güzel bir geleneğimiz. Bu geleneğimizi yeni nesillerimiz devam ettiyor” ifadelerine yer verdi.

Yaşatılmasını istiyoruz

Elindeki poşet ile evleri gezerek maniler söyleyen Ceren Kazın ise “tömbelek bizim köyümüzde adet. Her bayram arefe akşamı maniler ve şarkılar söyleyerek köydeki evleri dolaşıyoruz. Ev sahipleri de bize çeşitli hediyeler takdim ediyor. Geleneğimizin yaşatılmasını istiyoruz, bu bizim kültürümüz” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184