Köylülere Sorulacak: Yaylalara RES Dikilsin Mi?

Sakarya'nın doğa güzellikleri arasındaki 4 yaylaya kurulması planlanan rüzgar türbinleri ve santral için bölge halkına yönelik toplantı gerçekleştirilecek.

Köylülere Sorulacak: Yaylalara RES Dikilsin Mi?

İki türbinin doğrudan Dikmen yaylasının ortasına dikileceği projenin akıbeti merak ediliyor

Doğan Holding bünyesindeki Galata Wind Enerji A.Ş.; Akyazı ile Hendek ilçeleri sınırlarındaki Dikmen, Çiğdem, Turnalık ve Kındıra yaylaları üzerinde "Kurtuluş RES" adını taşıyan rüzgar enerji santrali (RES) kurulumu için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusu yapmıştı.

2'si Dikmen yaylasının tam ortasında olacak şekilde toplam 10 rüzgar türbininin yaylaları saracağı projeyle ilgili süreç devam ediyor.

Sakarya Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından projeyle ilgili "Halkın Bilgilendirilmesi ve Sürece Katılımı Toplantısı" düzenlenecek.

Akyazı'ya bağlı Dedeler Mahallesi köy kahvehanesinde 11 Ekim Çarşamba günü gerçekleşecek olan toplantıda bölge halkına projeyle ilgili detaylı bilgilendirme yapılarak görüş ve önerileri alınacak.

650 Milyon Liralık Yatırım Hedefi!

5 MWm/5 MWe kurulu güçte 10 adet türbin kullanılarak toplam kurulu gücü 50 MWm/50 MWe olan santral ve 1,0 ha büyüklüğünde belirlenmiş alana 50 MWh toplam depolama gücüne sahip Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulması planlanıyor.

ÇED başvurusu dosyasında proje bedelinin 650 milyon lira olacağı ve yıllık 200.000.000 kWh elektrik üretimi gerçekleştirileceği bilgisi yer aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184