Muhtar’dan Çevre Dersi

Muhtar Ogün Gülmez’den çevreyi ve doğayı kirletenlere ders.

Muhtar’dan Çevre Dersi

Hendek’te yol kenarına ve doğaya atılan çöplerden rahatsız olan Akpınar Mahalle Muhtarı Ogün Gülmez, çevreye atılan çöpleri toplayarak üzerine, “Doğaya attığınız çöpleri bir sonraki gelişinizde burada bulabilirsiniz”yazısı ile Mahallesinde sergileyerek ders niteliğinde bir paylaşıma imza attı.

Cadde üzerine ve çevreye atılan çöplerden rahatsız olan Gülmez, topladığı çöpleri yolun hemen yanına kurduğu standa asarak stand üzerine de, “Doğaya attığınız çöpleri bir sonraki gelişinizde burada bulabilirsiniz” yazısını yazdı.

 Muhtarın, çevre duyarsızlığına ders niteliğindeki tepkisini göstermek için kurduğu standı görenler dönüp bir daha bakarken, standa asılan çöplerin birçoğunun alkol şişesi olması da dikkatlerden kaçmadı.

Çevreyi kirletenlere mesaj

Yaptığı yöntemin örnek olmasını ve çevreyi kirletenlerin de artık bundan ders çıkarmasını istediğini söyleyen Muhtar Gülmez, bu ana cadde bizim mahallemizden de geçmekte. Bu yol, yaklaşık 30’a yakın köye gitmekte ve Akyazı ilçesine de bağlanıyor.

 Yola ve çevresine atılan çöplerin atılmaması için mücadele verdim ama önüne geçemedim. En sonunda çevreyi kirletenlere bir mesaj olsun diye böyşe birşey yapmaya karar verdim. Bu bölgede hayvanlar var onlara zarar, kırılan camlar olası bir durumda yol kenarında yürümek isteyen vatandaşlarımıza rahatsızlık verebilir. Bu konuyla ilgili sıkıntımız vardı ama önüne geçemiyorduk.

Daha sonrasında ben de kendimce böyle bir yola başvurdum ve bu standı kurduk. Görenler beğeniyor, olumlu yorumlar yapıyor. Örnek olacağını ve yapanların da artık ders çıkaracağını inanıyorum” dedi.

Ders niteliğinde örnek davranış

Mahallede yalayan Mustafa Güney isimli Vatandaş, “Çevre kirliliği konusunda insanlarımızın daha fazla bilinçlendirilmesi lazım. Özellikle çocukken eğitimine daha fazla önem vermemiz gerekiyor. Muhtarımızın da bu konuyla ilgili ders niteliğinde bir davranış sergiledi” derken

İbrahim Kırış ise, “Muhtarımızın yaptığı örnek bir davranış var ve bunu herkesten bekliyoruz.

 Çevreyi kirletmek yanlış bir davranış, hem çevreye zarar veriyorlar hem de küçük çocuklara kötü örnek oluyorlar.

Maalesef asılan çöplerin birçoğu alkol şişesi görüldüğü üzere, küçük çocuklar görüyor ve merak ediyorlar. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını bekliyorum” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184