Rasimpaşa Park ve 112 Acil İstasyonunun Temeli Atıldı

Hendek Belediyesi tarafından mahallelere sosyal ve spor alanları kazandırmak adına başlatılan çalışma kapsamında Rasimpaşa Mahallesinde Hendek’in yeni yaşam merkezi ile hayati öneme sahip olan 4’ncü 112. Acil Sağlık İstasyonunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Rasimpaşa Park ve 112 Acil İstasyonunun Temeli Atıldı

Katılım

Törene Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Sakarya Genel Sekreter Yardımcıları Ziya Cevherli ile Furkan Beşel, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Sakarya İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, Hendek İlçe Müftüsü Mürteza Gür, Tüm Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Yağlı ve muhtarlar, Belediye Meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ve mahalle sakinleri katıldı.

Başkan Babaoğlu: Hayırlı Olsun

Göreve başladığı günden bu yana durmadan, yorulmadan planlarından asla taviz vermeden çalışıp, Hendek’in altyapısını, üstyapısını güçlendirip sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda güçlü bir şehir inşa ettiklerini dile getiren Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Eserlerimiz, hizmetlerimiz ve çalışmalarımız ortadadır. Hendek halkı adına yaptığımız tüm çalışmaları tek tek anlatmaya devam edeceğiz.

Çalışmalarımız sırasında sağ olsun bugün aramızda olan Sayın Sakarya Valimiz Çetin Oktay Kaldırım’dan ve Büyükşehir Belediyemizden hatırı sayılı bir destek görüyoruz. Tüm Sakarya’ya hizmet eden Sayın Valimiz ve Başkanımız; Hendek ve Hendek halkı için gövdelerini taşın altına koymaktan geri durmuyorlar. Huzurlarınızda kendilerine bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün burada temelini attığımız ve içerisinde acil sağlık istasyonunun da bulunduğu eserin bir benzerini Köprübaşı mahallemizde tamamlamış hizmete almıştık. Geçtiğimiz haftalarda içerisinde muhtarlık binasının da bulunduğu Çağlayan Parkı tamamlayarak hizmete aldık.

Yenimahalle’de Alparslan Türkeş parkını inşa ettik, aziz hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Bugün ise 4 dönüm arazi üzerinde planladığımız ve birazdan temelini atacağımız Rasimpaşa Park projemizin içerisinde “4 Nolu Acil Sağlık İstasyonu, 25x40 sentetik futbol sahası, voleybol sahası, çocuk oyun alanları, oturma ve dinlenme alanları, burada bulunan mevcut binanın da bakımları yapılarak muhtarlık binası ve sporcu soyunma odaları yer alacak.

Mahallelerimize kazandırdığımız spor öncelikli yaşam alanlarıyla Hendek farkını ortaya koyarken, her mahallemiz böylelikle sosyalleşmektedir. Spor temalı bu park projelerimiz mahallelerimizin yaşam merkezleri haline geliyor, gençlerimiz için spor aktivitelerinin yapıldığı birer mekanlara dönüşüyor. Spor temalı bu park projemizden 10 adet daha yaparak farklı mahallelerimize kazandırmaya devam edeceğiz.

Rasimpaşa Park ve 4 Nolu Acil Sağlık İstasyonu projesinin temel atma törenine katılan herkese teşekkür ediyor, eserin şimdiden Hendek’imize ve mahalle sakinlerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Vali Kaldırım: Hendek Üretiyor Hendek Çalışıyor

Temel atma töreninde duygu ve düşüncelerini dile getiren Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Hendek Belediye Başkanımız Sn. Turgut Babaoğlu vizyon sahibi ve çok çalışkan birisi. Her defasında bizi böyle güzel eserlere, güzel açılışlara, güzel projelere davet ediyor. Bizlerde başkanımızı kırmadan gelmeye özen gösteriyor Hendek’in ekmeğini yiyip suyunu içmeye güzel anılar biriktirmeye ve güzel eserlerle birlikte olmaya devam ediyoruz.

Dolayısıyla bizde hendeğin hemşehrisi olduk. Bu açıdan Hendek’i seviyoruz, kıymetli buluyoruz. Coğrafyasıyla, insanlarıyla, potansiyeliyle, gayretiyle, ekibiyle, Hendek’imiz güzel bir ilçe. Tabi gençlerimize, çocuklarımıza, hemşerimize ve vatandaşlarımıza dokunan onlara hizmet eden ve altyapı oluşturup onların yüzünü güldüren her proje bizler için kıymetlidir. Çok şükür Sakarya’mızın her yerinde olduğu gibi Hendek’imizde de güzel işler yapılıyor.

Hendek Belediyesi hem üretiyor, hem de çalışıyor. Birlik ve beraberlik içerisinde Sayın kaymakamımızla, sivil toplum örgütleriyle, vatandaşlarıyla, muhtarlarıyla ve bizlerle Büyükşehrimizle el ele, omuz omuza, gönül gönüle çalışıyor, gayret edip proje geliştiriyor vatandaşın hizmetine sunuyor. Hendekte bunu gördüğümüz için son derece mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Gelirken Devlet Bahçeli Fen Lisesine baktık oda yükseliyor.

Eğitim alanında da güzel işler yapılıyor. Bugün burada Rasimpaşa Park ve Hendek’in 4’ncü Sağlık İstasyonu olacak olan 112 Acil Sağlık Merkezinin temelleri atılıyor. İl Sağlık Müdürlüğümüzle güzel bir çalışma yaptılar. Bu proje sağlığa dokunuyor, gençlere dokunuyor, spora dokunuyor, turizme dokunuyor.

Birbirinden kıymetli birçok eser Hendek’e kazandırılmaya devam ediliyor. Değerli Başkanımız Turgut Babaoğlu Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ederim. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Hendek İlçe Müftüsü Murtaza Gür tarafından dua yapılarak kurban kesimi gerçekleştirildi.

Programın sonunda Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever ve Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu tarafından butona basılarak Rasimpaşa Park ve 4 Nolu Acil Sağlık İstasyonu temeli atıldı. Projenin kısa sürede tamamlanıp hizmete alınması planlanırken, farklı bir mahallede yatırımın temeli atılacağı açıklandı.

Hendek Belediyesi

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2022, 00:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184