Tarihi Köyde Bayram Heyecanı

Kuruluşu Orhangazi zamanından önceye dayanan Sakarya İli Hendek ilçesi Yukarı Çalıca Mahallesi'nde yüzyıllardır süren bayram geleneği coşkuyla devam ediyor.

Tarihi Köyde Bayram Heyecanı

Gençlerden örnek davranışlar

150 hanenin bulunduğu tarihi köyde, bayram öncesi organize olan Çalıca gençleri, ortak kullanım alanları olan kabristanlık, cami ve köy konağında temizlik boya badana işlemlerinin ardından toplu iftar programında etkili destek olmaları takdirle karşılandı.

Köy İftarı

Köyde doğum, büyüyüp köy dışında yaşayanlarında katıldığı köy iftarı Ramazan ayının son akşamı 1000’e yakın kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Bayram Geleneği

Kılınan bayram namazının ardından köy meydanında yaşlısı genci, birlik ve beraberlik içinde toplu bayramlaşma ve çocuklara hediye verme akabinde kabristanda gerçekleştirilen kuran tilavetinin ardından son buldu.

Yukarı Çalıca Mahallesi Muhtarı Tuncay Albayır yapmış olduğu açıklamada, nesillerdir devam eden toplu bayramlaşma programına arife akşamı toplu köy iftarı düzenleyerek birlik ve beraberliği pekiştirmeye amaçladık.

Programlara katılım sağlayan herkese teşekkür eder, birliğimizin, muhabbetimizin ve sevgimizin uzun yıllar sürmesini temenni ediyorum. Dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184