3 Mart Dünya Kulak Ve İşitme Günü Etkinliği

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi Hendek Kapalı Pazar yerinde stant oluşturarak Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun Yenidoğan İşitme Tarama Programı kapsamında toplumumuzu bilgilendirmiştir.

3 Mart Dünya Kulak Ve İşitme Günü Etkinliği

Bu programla ilgili toplumumuzun aşağıda belirtilen hususlarda işitme taramaları konusuna önem vermesi çocuklarımızın sağlığı açısından gereklidir.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü “işitme kaybıyla doğan ya da doğum sonrası dönemde işitme kaybı ortaya çıkan çocuklarda işitme kaybının çocuğun konuşma gelişimini etkilemeden ve psikolojik ve sosyal açıdan sağlıklı bir birey olarak toplumdaki yerini almasını sağlayacak şekilde erkenden saptanması, tedavi ve rehabilitasyonunun sağlanması, toplumla sağlıklı bireyler kazandırılması amacıyla bu konulara dikkati çekmek üzere farkındalık sağlayıcı etkinlikler düzenliyor.

Yenidoğan İşitme Taraması Programı:

Bebeklerde işitme kaybı erken dönemde tanımlanıp tedavi edilmediğinde, konuşma ve dil gelişimi zarar görür. İşitme kaybı, 1000 canlı doğumda 1-3 insidansla en yaygın görülen doğumsal defekttir. İşitme kaybı saptanan çocuklardan işitme desteği alabileceklerin belirlenmesi ve altı aydan önce gerekli müdahalelerin yapılması ile bu çocukların üç yaşında uygulanan dil gelişimi testlerinde normal sınırlarda sonuç aldığı gösterilmiştir. İşitme engeli erken dönemde tespit edilemeyen çocuklarda dil, sosyal ve kognitif yeteneklerin geliştirilmesi ve bu yeteneklerin ileride okul ve sosyal bütünleşme için kullanılmaları olanaksız görülmektedir.

Sağlığınız Önceliğimizdir

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184