Anne Sütü İle Sağlıklı Bebekler

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla bir dizi farkındalık etkinlikleri düzenledi.

Anne Sütü İle Sağlıklı Bebekler


Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Hendek Devlet Hastanesi ve Aile Sağlığı Merkezlerinde danışmanlık ve bilgilendirme stantları açarak özellikle Anne sütünde bulunan maddelerin bebeği enfeksiyonlardan koruyucu etkisine vurgu yaparak anne sütünün önemini anlattılar.

Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz.Dr. Burcu Başaran Güngör, Hendek Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Sedat Kaya, Hendek Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Hasan Samet Güngör ve Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü personelinin katılım sağladığı etkinliklerde anne adaylarına ve emziren annelere broşür ve bilgilendirme notları içeren kuru üzüm paketleri dağıtıldı.

Annelerin daha rahat ve daha uzun süre bebeklerini anne sütü ile beslemelerini öneren Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Burcu Başaran Güngör, emziren anneler için konforlu ve hijyenik bir emzirme ortamlarının kurumlarda oluşturulmasının önemine değinerek bu konudaki kurumsal  çalışmalarını sürdüreceklerini ifade ederek bebeklerin sağlıklı gelişimini önemsediklerini bildirdi.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli Anne sütü ve emzirme farkındalığını sağlamak üzere danışmanlık vererek çalışmalarında anne sütünün hayati önemi ile ilgili aşağıdaki konulara vurgu yapıyor;

Anne sütü, bebeğin ilk 6 ay ihtiyacı olan protein, yağ, demir, vitamin gibi her türlü besin değerine içeren en  ideal besin kaynağıdır. İçindeki koruyucu maddeler nedeniyle bebeği enfeksiyonlardan korur. Anne sütünde yeterli miktarda su ve vitamin bulunduğu için, çok sıcak iklimlerde bile bebeğe su vermeye gerek yoktur.

Emzirme bebeğin annesiyle sevgi bağı kurabilmesi için en iyi iletişim yoludur. Anne sütü bebeği ishal, solunum yolu enfeksiyonu gibi hastalıklardan korur, çene ve diş gelişiminde önemli rolü vardır. Anne sütü ile beslenmiş çocuklar astım, alerji, çocuk diyabeti gibi hastalıklara karşı daha dirençli olmaktadır. Anne sütünün içinde yeterli demir olduğu için, emzirilen bebeklerde kansızlık görülmez. Ayrıca anne sütü alan bebeklerde, pişik, karın ağrısı ve kabızlık daha az görülür. Bebeğin ruhsal, bedensel ve zeka gelişimine yardımcı olur. Anne sütü bebekler için yaşamsal öneme sahiptir ve bebeğinizi anne sütü ile besleyin.


Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2019, 17:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184