Dünya Koah Gününde İşçilere Seminer

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Hendek'te bulunan bir fabrikanın işçilerine yönelik “Koah, tütün ve tütün mamullerinin zararları” konulu eğitim verildi.

 Dünya Koah Gününde İşçilere Seminer


Özellikle Kronik Obstruktif Akciğer Hastalığı (KOAH) ile tütün mamulleri arasındaki ilişkiyi vurgulayarak Hendek Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde bulunan Sigara Bırakma Polikliniğine işçiler davet edildi.

İlçe Sağlık Müdürlüğünden Uz. Hemşire Deniz De Asis özellikle Ülkemizde ve dünyada KOAH’a bağlı ölümlerin üç kat arttığını ifade eden bir sunum gerçekleştirdi.

İşyerlerinde toksik kimyasallara, partiküllere, kirli havaya maruz kalan işçilerde KOAH gelişme riskinin fazla olduğunu ifade eden Asis, ülkemizde ve dünyada çalışanların  gelişen endüstriyle birlikte bedensel ve ruhsal sağlığını tehdit eden faktörleri azaltmanın önemli olduğunu ve sağlıkla  verimlilik ilişkisinin  öneminden bahsetti.

İlçe Sağlık Müdürlüğü bölgesel ve solunumsal hastalık yükünü azaltmak için özellikle çalışanların ve işçilerin eğitimlerini destekleyerek toplumun sağlığını koruyucu çalışmalarına devam ediyor.


Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2019, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184