Ecz. Özlem Coşkun Bahadırlar’dan Bilgilendirme

20. Bölge Eczacı Odası Hendek Temsilcisi Eczacı Özlem Coşkun Bahadırlar’dan, bazı Medikal ürünlerin değişen fiyatları hakkında bilgilendirme.

Ecz. Özlem Coşkun Bahadırlar’dan Bilgilendirme


Dünya genelinde ve ülkemizde görülen koronavirüsün (covid-19) oluşturduğu mevcut tablo nedeniyle bazı medikal ürünlere oluşan yoğun talep, bu ürünlerin fiyatlarında olağandışı artışlara sebep olmaktadır.

Her geçen gün mevcut ürünlerin temininde eczanelerimiz fiyat artışı ile karşılaşmaktadır. Söz konusu ürünlere gereğinden fazla talep gösterilmesi bu ürünlerdeki fiyat artışını hızlandırmaktadır.

Sağlık sektöründe hizmet veren eczanelerimiz, bu gibi olağandışı dönemleri haksız kazanç sağlamak için bir fırsat olarak görmemektedir. Aksine, amacımız bu piyasa koşullarında halkımıza gerektiğinde en uygun ürünü sunabilmektir. Ancak medikal ürünlerin fiyatları eczanelerde bulunan ilaçlar gibi her yerde sabit değildir.

Ürünün temin edildiği tarih, tedarikçilerin o andaki stok durumu, temin edilebilen ve ulaştırılabilen ürün miktarı gibi birçok etken ürünlerin fiyatını belirlemekte ve dolayısıyla fiyat dalgalanmalarına sebep olmaktadır.

Halkımızın öncelikle unutmaması gereken, covid-19 virüsünün yayılmasının önüne geçilebilmesi için en önemli hususun temel hijyen kurallarına uyulması ve toplumsal bilinç olduğudur.

Elbette gerektiğinde maske veya dezenfektan solüsyonlar kullanılabilir, ancak bu ürünlere gereğinden fazla talep gösterildiğinde bu ürünlerin fiyatlarının sürekli olarak artacağı unutulmamalıdır.

İlçemizin tüm eczanelerinin yaşanan bu sıkıntılı süreçte halkımızın yanında olduğunun ve özveriyle hizmet vermeye devam ettiğinin bilinmesini isteriz.

Birçok sıkıntılı sürecin üstesinden gelen Milletimizin bu süreci de toplumsal bilinç ile birlik ve beraberlik içinde atlatacağına inancımız tamdır.

Saygılarımla
20. Bölge Eczacı Odası Hendek Temsilcisi
Ecz. Özlem Coşkun Bahadırlar


Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2020, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184