Fabrika Yetkililerine Kanserle Mücadele İle İlgili Bilgiler Verildi

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Hendek 2. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Oğuz Gıda A.Ş yetkilileriyle Kanser hastalığı ve sebepleri, kanserden korunma ve kanser taramaları konularında bilgiler paylaştı.

Fabrika Yetkililerine Kanserle Mücadele İle İlgili Bilgiler Verildi

Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Fulya Aktan Kibar , Uzm.Hemş. Deniz Çiftçi ,Ketem biriminden Ebe Eda Nur ve Fabrikanın üst düzey yetkililerinin, bölüm sorumlularının katılımlarıyla gerçekleşen toplantıda çalışanların sağlıklı yaşam alışkanlıklarına yönelik bir dizi öneriler paylaşıldı.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü ekibinin özellikle vurguladığı Kanserden korunmada dikkat edilmesi gereken hususlar şöyle sıralandı:

Sağlıklı Beslenme: Dengeli ve sağlıklı bir beslenme alışkanlığı edinmek kanser riskinizi azaltabilir. Bol miktarda meyve, sebze, lifli gıdalar ve az yağlı protein kaynakları tüketmek önemlidir. Ayrıca işlenmiş gıdalardan, aşırı miktarda kızartma ve yağlı yiyeceklerden kaçınmak önemlidir.

Sigara ve Alkol Kullanımından Kaçınma: Sigara ve tütün ürünleri kanser riskini artırır. Ayrıca alkol tüketimi de bazı kanser türlerine neden olabilir.

Fiziksel Aktivite: Düzenli egzersiz yapmak kanser riskini azaltabilir. Haftada en az 150 dakika orta şiddette veya 75 dakika yoğun şiddette egzersiz yapmak önerilir.

Sağlık Kontrolleri: Düzenli sağlık kontrolleri kanser erken teşhis edilmesine ve tedavisine yardımcı olabilir. Tarama testleri, kanseri erken aşamalarda tespit etmek için önemlidir. Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Ketem Biriminde kanser taramaları ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Güneş Koruması: Güneşin zararlı UV ışınlarına maruz kalmamak için güneş koruyucu kullanmak ve aşırı güneşlenmekten kaçınmak cilt kanseri riskini azaltır.

Aşılar: Bazı kanser türlerine neden olan virüslerin (HPV ve hepatit B gibi) yayılmasını önlemek için aşılar mevcuttur. Bu aşılar, ilgili kanser riskini azaltabilir.

Aile Geçmişi ve Risk Faktörleri: Aile geçmişinizi ve kişisel risk faktörlerinizi bilmek önemlidir. Bazı genetik faktörler kanser riskini artırabilir. Ailede kanser öyküsü varsa, düzenli sağlık kontrolleri ve danışmanlık almak önemlidir.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü işletmelerle birlikte çalışanların sağlığı ile ilgili konulardaki bilgilendirme ve danışma hizmetlerinin yürütülmesinde ortaklaşmanın değerli olduğu vurgusuyla çalışmalarına devam etmektedir.

#hendekilçesağlıkmüdürlüğü

#kanserlemücadele

#sağlıklıyaşam

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184