Geleceğin Öğretmenleri Yaşama Bilgiyle Dokunacak

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Anabilim Dalı öğrencilerinin Topluma Hizmet Uygulamaları kapsamında hazırladıkları projeye Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü katkı sağladı.

Geleceğin Öğretmenleri Yaşama Bilgiyle Dokunacak

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Sayın Ahmet Sakin ve öğrencileri Dilara Sanem Aktun, Beyzanurkırbaş ,Zehra Ateşoğlu ve Selma Hasanoğlu 'nun hazırladığı proje kapsamında , Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlığın Geliştirilmesi ve Eğitim Birim sorumlusu Uz. Hemşire Deniz De Asis katkı sağlayarak eğitimi gerçekleştirdi.

Öğretmen adaylarına yönelik "Erişkin ve çocuklarda Temel Yaşam Desteği ve Temel İlkyardım" konulu eğitimde özellikle erişkin ve çocuklarda havayolu tıkanıklığı ve heimlich manevrası ile müdahale, Kalp durması ve temel yaşam desteği, kaza ve yaralanmalarda doğru müdahale, ilkyardım bilgisinin yaşamsal önemi ,çocuklarda risk yönetimi gibi içeriklerden bahsedildi.

Geleceğin öğretmenlerinin yaşamsal uygulamalarla bilgilenmelerini amaçlayan bu örnek projeyle yarınımızın çocuklarının daha güvende olmasının amaçlandığı kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2022, 16:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184