Göçmen Bayanlara Aile Planlaması Eğitimi verildi

Hendek ilçesinde ikamet eden göçmenlere iki grup halinde Aile Planlaması ve Doğum Kontrolü Eğitimi verildi.

Göçmen Bayanlara Aile Planlaması Eğitimi verildi


Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü, Hendek sosyal Hizmet Merkezi ve Hendek Belediyesinin ortaklaşa koordinasyonu ile gerçekleştirilen eğitim özellikle anne ve çocukların sağlığını koruyucu açıdan önem taşıyor.

Bilinçli ailelerin oluşması adına kendilerine ve topluma faydalı nesillerin ancak yeterli sayıdaki çocuğa sahip olmakla mümkün olduğu anlatıldı.


Özellikle çocuğun bakım, ilgi, şefkat ve sağlık gereksinimlerinin yaşam koşullarına uygun çocuk planlaması ile mümkün olabileceği özellikle vurgulandı. Doğum kontrolü ile ilgili detaylar kendilerine hazırlanan broşürlerde anlatılarak, sağlık kurumlarından danışmanlık alabilecekleri ifade edildi.

25 Nisan 2019 tarihinde Hendek Belediyesi Ek bina konferans salonunda gerçekleştirilen I. Grup eğitiminde göçmen erkeklere Aile Planlamasının önemi hakkında bilgiler verildi. Programa Mülteci Destek Derneği (Mudem) Merkez Yöneticisi Necmettin Yemiş  ve ekibi, Hendek Belediyesinden Kemal Atala  ve Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Personeli Hasan Kodaman, Ercan Bulut ve Ebru Gürlü katılım sağladılar. Sunumu gerçekleştiren Uz. Hemşire  Deniz De Asis  göçmenlere sağlık, eğitim ve yaşam hakkı sunabilecekleri kadar çocuk sahibi olması konusunda önerilerde bulundu.

26 Nisan 2019 tarihinde Hendek Sosyal Hizmet Merkezi Konferans Salonunda II. Grup eğitimde Göçmen Kadınlara bilgilendirmeler yapıldı.

Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz.Dr. Burcu Başaran Güngör  ve Hendek Sosyal Hizmet Merkezi Müdür yardımcısı Erhan Gökdemir, Hendek İlçe Sağlık Personeli Ebru Gürlü ve Selin Öz ile Sosyal Hizmet Merkezi çalışanlarının katılım sağladığı eğitimde sunumu  Uz.Hemşire Deniz De Asis gerçekleştirdi. Tercüman Elif Bayraktaroğlu’nun katkılarıyla göçmen kadınlara özellikle bakabileceklerinden fazla sayıda çocuk sahibi olmanın aile ve topluma olan yükümlülüklerinden bahsedildi.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün göçmenlere yönelik projelerinde görev alan  İylaf El Cerad’da  toplumsal duyarlılığından dolayı Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz.Dr. Burcu Başaran Güngör tarafından Teşekkür belgesi takdim edildi.

Projelerde destek sağlayan yürekli gönüllülerin  insanlığın ışığı olduğunu ifade eden Deniz De Asis, Türkçe okumaya teşvik etmek üzere Mevlana kitabi ve heykelciği takdim ederek  İylaf El Cerad’a çalışmalarında  başarılar diledi.

Eğitimde Hendek Belediyesinin katkılarıyla  Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan Aile Planlaması ve Doğum kontrolü  konulu  Türkçe ve Arapça hazırlanmış broşürler dağıtıldı.

Karşılıklı sohbetlerle çocuk sayıları değerlendirilen göçmen ailelerin özellikle küçük yaşlarda çocuk sahibi oldukları, 30-34 yaşları arasında 5-6 çocuk sayısına ulaştıkları gözlemleyen Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü  personeli, Aile Planlaması hizmetlerinde hedef kitlenin önemli olduğunu belirterek eğitimin etkili ve verimli gerçekleşmesinden memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.





Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2019, 08:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184