Hendek Belediye Temizlik İşçilerine Sağlıklı Yaşam Eğitimi

Hendek İlçesinde görevli Hendek Belediyesi Temizlik İşçilerine Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından özellikle, KOAH, Tüberküloz, Tütün ve Madde Bağımlılığı, Temizlik ve Hijyen, karşılaştığı riskli durumlar ve kimyasallara dayalı önleyici tedbirler konularında eğitimler gerçekleştirildi.

Hendek Belediye Temizlik İşçilerine Sağlıklı Yaşam Eğitimi


Temizlik İşçileri özellikle toplumun temizlik alışkanlıklarının geliştirilmesi noktasında Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünün hijyen, atık toplama konularında toplumu bilgilendirmelerini isteyerek,  değer bulma ve saygı görmenin yaptıkları işlerde önemli olduğunu belirttiler.

Hendek sokaklarındaki çöplerde her çeşit çevreye zarar verebilecek riskte atıklarla karşılaştıklarını ifade eden işçiler eğitimde sunulan bu konulardaki önerileri dikkatle dinlediler. Enjektör, medikal atıklar ve kesici objelerle bile karşılaştıklarını anlatan işçiler kendi yaşamları ve toplumun sağlığı noktasında koruyucu ve önleyici tedbirler hakkında bilgi sahibi oldular. Özellikle cam kırıkları ile yaralanma durumlarını kendi yaşadıklarıyla anlattılar.

Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Burcu Başaran Güngör ve Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü personelinin katılım sağladığı eğitimde Sağlık Bakanlığının hazırladığı “Diyabet”,“Kadına Karşı Şiddet “ konularında broşürlerle Çocukları olanlara “Sağlık ve Çocuk Dergisi “ de dağıtıldı.

Genel sağlık sorunlarının ve hastalanma riskinin en fazla gözüktüğü temizlik işçileri sağlıkları ile ilgili karşılaştıkları olumsuz durumları paylaşarak, kendilerinin ve toplumun sağlığını koruyucu tedbirlerle ilgili pek çok konu başlığında bilgilendirildiler.

Toplumsal statü anlamında hizmet işgücü içerisinde temizlik işçiliği ülkemizde en az değer gören meslek olarak gözükmesi nedeniyle psikolojik ve sosyolojik anlamda sorunlar yaşayan temizlik çalışanlarının, bulundukları bölgeye olan katkısını vurgulayan Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Uz. Hem.Deniz De Asis “ Sizler en fazla hastalık riskiyle karşı karşıya olan ve dünyamızı güzelleştiren kıymetli emekçilersiniz. İlçemizde size kapısını süpürdüğünüz ve çöplerini topladığınız için “ Günaydın “ diyen, teşekkür ederek değerinizi hissettiren yaklaşımlarla empati geliştirecek bir toplum düşlüyoruz.  Yapılan her bir işin ve sorumluluğun statü farkı olmadan değeri ve önemi vardır. Sizleri ve Sağlığınızı önemsiyoruz, eğitimlerimiz devam edecek” diyerek özellikle solunum sistemi hastalıklarına yakalanmamaları hususundaki önlemlerden bahsetti.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Ebru Gürlü evsel olmayan atıkların ortaya çıkaracağı riskler ve kimyasallarla karşılaştıkları durumlar konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

“Kadın Karşı Şiddet “ konusunun son yıllarda artan oranına dikkati çeken Hendek İlçe Sağlık Personeli Sosyal Çalışmacı Selin Öz bu konudaki broşürlerle temizlik işçilerini bilgilendirdi.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Hizmet Sektöründe emek veren temizlik işçileri ve çalışanları sağlık eğitimi konusunda bilinçlendirerek, hizmet kalitesini arttırmayı hedefliyor.

 ” Emeğe Bilgi “ sloganıyla yola çıkan Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü sağlıklı yaşam eğitimleriyle toplumun bilgilenmesini ve daha fazla farkındalık gelişmesini amaçlıyor.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2018, 12:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184