HENDEK DEVLET HASTANESİ SORUNLARI İLE TAŞINDI

14 Aralık’ta açılan 100 yataklı Hendek Devlet Hastanesi taşındı ancak sorunları da beraberinde taşıdı.

HENDEK DEVLET HASTANESİ SORUNLARI İLE TAŞINDI


Her geçen gün gelişen Hendek'te 100 yataklı Hastanenin yapımı ile Sağlık'ta da gelişme göstermesi beklenirken eksiklikler ve sorunlar da beraberinde geldi.

Hastane taşınmasında Doktor’undan, hemşiresine tüm hastane personeli neden hastanenin eşyası taşıtılmak zorunda bırakıldı. Karasu’da Devlet Hastanesinin taşınması ile ilgili ihale yapılarak eşyalar taşındı. Aynı uygulamayı taşıma ihalesini Hendek Devlet Hastanesi neden yapmadı ? Doktorlar ve hastanenin tüm personeli eşyayı kendileri taşımak zorunda bırakıldı.  Ayrıca yeni açılan ve tamamlanmayan yol üzerinde aydınlatma eksikliğinden dolayı o bölge Alkol alanların mekanı haline gelmesi de dikkat çekiyor.

Öncelikli olarak Büyükşehir Belediyesinin Bulvar sözü halen yerine getirilmezken, biran önce bu yolun tamamlanması isteyen Vatandaşlar Hastaneye gitmek için TEM Otoyolu girişini kullanmak zorunda kalıyor. Bir okul, Kapalı spor salonu ve Hastanenin olduğu bölgede vatandaşlar Hastaneye dönüşte kaza riski ile karşı karşıya kalıyor.

Vatandaşlar Hastane yolunun biran önce yapılarak hizmete açılması gerektiğini vurgulayarak yetkililere seslendiler. Trafik sorunun yanı sıra yeni açılan Hastanede bir çok vatandaş Acil bölümünde hatta polikliniklerin olduğu yerde telefonlarının çekmediğinden yakınıyor.

Hastaneyi gezdiğimizde gözümüze ilişen bir konuda Kadın Doğum Servisinin olmayışı. Bayanların mahremiyetinin olduğu Doğum servisi bölümünün Genel cerrahi bölümü ile aynı yerde olmasıdır. Başhekimin bu konuyu düzelteceğini bekleyen vatandaşlar, doğum servisinin çocuk servisinin olduğu yerde olması gerektiğini dile getirerek Hastane Yönetiminden bunu düzeltmesini bekliyor.

Hastanede Laboratuar’ın en üst kata yapılması ise ayrı bir sorun. Ülke genelinde gezdiğimiz Hastanelerde Laboratuar’ın zemin katlarda olduğunu görüyoruz. Ancak Hendek’te Hastane yönetimi farklı bir bakış getirme düşüncesi ile yapmış olmalı ki Hastanenin en üst katına Laboratuar yapmış.

Bir diğer sorunda Teknolojinin halen Hastanede tam anlamı ile kullanılamadığı. Bazı doktorların Bilgisayarları olmazken tek bilgisayardan tüm işlemlerin yapıldığı gözlendi.

Bir yeri yapmaktan çok alt yapısını hazır bulundurmanın önemli olduğu yerde açılan yeni hastane de bu sorunların çözülmesi bekleniyor.

Diğer bir konuda yeni Hastane açılması ile birlikte boşa çıkan eski Hastane binası.

Bir çok vatandaşımızla yaptığımız görüşmelerde eski Hastanenin doğum evi ve ana sağlığı merkezi olması yönünde fikir sundular. Ancak görünen o ki Siyasilerin ve Hastane yönetiminin bu yönde çalışması yok. Bizler buradan sesleniyoruz. İki ameliyathanesi ve kurulu düzeni ile Vatandaşlarımızın fikirleri ile aynı fikirleri taşıdığımızı belirtiyor. Kadın Doğum evi ve Ana sağlığı merkezi olması yönünde çalışma yapılmasını arzu ediyoruz.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2015, 08:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
N. K...
N. K... - 8 yıl Önce

Aslında çok iyi bi fikir kadın doğum ve ana sağlığı merkezi kim dinleri vatandaşın sesini bide bi duyum aldım eski hastanenin yeri satılmış diye ne kadar doğru bilemem...

emine ardahan
emine ardahan - 8 yıl Önce

merkezdeki hastahanesini doğum evi olması süpper fikir

hakan candan
hakan candan - 8 yıl Önce

Doktorların kimisi yarım gün çalışıyor ve idari personel iki üç iş yapıyormuş bilgilerinize telefonda çekmiyor zaten personeli buldur buldurabilirsen

Havva cayie
Havva cayie - 8 yıl Önce

Bende aynı fikirdeyim kunku çarşıda olması dez bir avantaj eski hastanemiz ana sağlık olması gereken bir hastane yetkililerin bunu bian önce bunu gerçekleştirmelerini istiyoruz bunu bütün bayanlar olmasını istiyor

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184