Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Hayat Su Fabrikasına Eğitim

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Sırma Grup İçecek Sanayi yönetici ve çalışanlarına yönelik sağlık ilişkili başlıklarda çok boyutlu bir eğitim gerçekleştirdi.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Hayat Su Fabrikasına Eğitim

Çevre sağlığı ve küresel ısınma ,   karbonmonoksit zehirlenmeleri  , elektromanyetik alan , dijital bağımlılıklar ve  Kadına Karşı Şiddet gibi konularda verilen eğitim Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Uzm. Hemşire Deniz Çiftçi, Çevre Sağlığı Teknisyeni Mehmet  Fatih Ayaz , Sosyal Çalışmacı Selin Öz ve Psikolog Melike Kahraman tarafından gerçekleştirildi.

Çevre sağlığına yönelik vatandaşın bilinçli olmasıyla  sağlıklı yaşam ortamının sağlanması ülkemizin ve dünyamızın kaynaklarının gelecek nesillere aktarımında önem taşıyor. Çevre sorunu ise canlıların varlıklarını sağlıklı olarak sürdürülebilmesini ve sürekli olarak geliştirilebilmesini kısıtlayan, güçleştiren ve giderek ortadan kaldırılabilen her türlü süreçtir. Sağlık ve çevre ilişkisi boyutunda konu ele alındığında  çevre yaşamı sürdürme ve sağlama sistemidir. Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü toplumun çevre duyarlılığını ve bilincini arttırıcı çalışmalarla sağlıklı yaşamın sürdürülebilir kaynaklarının korunmasını hedefliyor.

Özellikle son 20 yıldır internet bağımlılığı, sanal oyun bağımlılığı gibi özellikle çocukları ve gençleri etkileyen ve onlarla anılan bağımlılıklarla karşı karşıyayız. Genel bir adlandırma olarak dijital bağımlılık olarak adlandırabileceğimiz internet, online oyun ve sosyal medya kullanımı ile ilgili bağımlılıklara yönelik ebeveynlerin çocuklarına rol model olduklarını düşünerek toplumun bilgilenmesi önem taşımaktadır. Gerekli olduğu durumlarda bir uzmandan yardım almalı ve çocuklarımızla daha fazla zaman geçirmeye özen göstermeliyiz.

 Şiddet, insan yaşamının her alanında karşılaşılan  bir toplum sağlığı sorunudur. Şiddet aynı zamanda insan hakları ihlalidir. Başkalarını sevmek kadar, onlara ne kadar iyi davrandığımız da önemlidir. Başkalarına karşı davranışlar çok olumludan çok olumsuza kadar değişebilir. Olumsuz davranışlardan en geniş anlamlı olan saldırganlıktır. İnsanlarda saldırganlık büyük ölçüde öğrenmeyle ilgilidir. Saldırgan davranışlar öğrenme, pekiştirme, taklit, saldırganlık özendiricileri ile ilgilidir. Bunlar büyük ölçüde öğrenilmiş davranışlardır ve öğrenmede pekiştirme temel süreçtir. Çocuklar başkalarını her konuda taklit eder. Diğer insanları saldırgan davranırken, saldırganlıklarını kontrol ederken gözlem yapar ve taklit eder. Kadına karşı şiddet olgusunda da rol model kavramları önem taşımaktadır.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü sağlığın bütüncül yaklaşımlarla geliştirilmesi amacıyla  bilgilenmenin, toplumun farkındalığının yükseltilmesinin önemine vurgu yaparak eğitimlerine devam ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184