Hendekte Çocuk Sağlığı Ve Aşı Uygulamaları Konferansı

Bebek ve çocuklarda aşı ile önlenebilir hastalıkların ortaya çıkışını engellemek ve hastalıklardan kaynaklanan ölümlerin ,sakatlıkların önüne geçmek ile ilgili toplumun farkındalık düzeyinin yükseltilmesi amacıyla Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından “Çocuk Sağlığı ve Aşı Uygulamaları Konferansı” düzenlendi.

Hendekte Çocuk Sağlığı Ve Aşı Uygulamaları Konferansı

Konferansa Sakarya İl Sağlık Müdürlüğünden  Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm.Dr. Selin Tunalı Çokluk,  Dr. Aslı Nur Demir, Bulaşıcı Hastalıklar Birimi Sorumluları, Hendek Akşemsettin Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Öğretmen ve öğrencileri, Hendek Teknik ve Kız Meslek Lisesi  Öğretmen ve öğrencileri, Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli personel, Hendek Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün desteği ile göçmen ebeveynler ve vatandaşlar katılım sağladılar.

Konferansta ilk olarak söz alan Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fulya Aktan Kibar  “Çocukluk Çağı Hastalıkları ve Bağışıklamanın Önemi “ konulu sunumu ile katılımcıları bilgilendirdi. Çocukluk çağı  hastalıklarının  ve bulaşmaya dayalı olumsuz etkilerin bağışıklama yoluyla ve aşılarla önlenebileceğini ifade ederek toplumu çocukluk aşıları konusunda özenli olmaya davet etti.

Ülkemizdeki ”Çocukluk Dönemi Aşı Takvimi” konusunda ikinci konuşmacı olarak sunum gerçekleştiren  Hemşire Tuğba Özen , Ulusal aşı takviminin uygulanmasında ailelerin işbirliği içinde  davranmalarının  ve bu ücretsiz hizmetten toplumun yararlanmasının önemine değindi.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Psikolog Melike Kahraman “Aşı Tedirginliği ve Kaygı  Sorunları “ başlıklı sunumu ile çocuklardaki ve ebeveynlerdeki  kaygıları azaltacak yöntemleri paylaşarak, aşı karşıtlığının toplumun sağlığına karşı  olumsuz etkilerini anlattı.

“Aşı ve Toplum Sağlığı İlişkisi” başlıklı sunumu ile Uzm. Hemşire Deniz De Asis , aşılamanın tarihçesinden örnekler vererek yaşama ve toplumsal sağlığa olan katkılarından bahsetti. İnsanlık tarihinde, yıllar boyunca önlenebilir hastalık salgınları ile karşı karşıya kalındığında  milyonlarca çocuğa aşılar ile ulaşan   sağlık çalışanlarının olağanüstü  emeklerinin değerini  vurguladı.

Çocukluk aşıları konusunda bilgi düzeyinin yükseltilmesi, toplumun sağlık güvenliği ve tedbirleri kapsamında  gelecek nesillerin sağlıklı bir şekilde bulaşıcı hastalıklar ve etkilerinden zarar görmeden yaşamaları amacıyla gerçekleşen konferans  gençlerin de katılımı ve sorularıyla tamamlandı.

Bulaşıcı Hastalıklarda “Herkes güvende olana kadar ,kimse güvende değildir." Aşılar bu güveni ve korumayı sağlar. Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü bu sebeple toplumda  aşı dostu yaklaşımlar geliştirerek  toplumu  bilgilendirmeyi ve dolayısıyla  çocukları korumayı hedefliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184