Hendek’te Kanser Günü Farkındalığı

4 Şubat Dünya Kanser gününde Hendek’te Farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

Hendek’te Kanser Günü Farkındalığı


Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi olarak toplumun farkındalığını arttırmak üzere bir farkındalık yürüyüşü düzenledi.

Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Burcu Başaran Güngör ve Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü personelinin katılım sağladığı yürüyüşte Hendek Sağlıklı Yaşam Merkezi Kanser Biriminin hazırlamış olduğu pankartlar ile İlçedeki Vatandaşların dikkati çekildi.

Kanserde erken teşhisin önemi anlatılarak, kanser taramaları için vatandaşlar Sağlıklı Hayat Merkezine davet edildi. Sağlıklı yaşam alışkanlıklarında yeterli beslenme, fiziksel aktivite, spor alışkanlıkları ile desteklenen bireylerin sağlıklarına en önemli katkıyı sağlayabilecekleri ifade edildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'nün geçen yıl açıkladığı verilere göre ise dünya genelinde her beş erkekten biri ile her altı kadından biri kanser nedeniyle hayatını kaybediyor. Kanser Araştırmaları Merkezleri kanserin birçok türünün sağlıklı yaşam tarzı benimseyerek engellemenin mümkün olduğuna dikkat çekiyor. Özellikle sağlıksız beslenme ,sigara içme, aşırı kilo, hareketsizlik, yüksek oranda alkol tüketimi, kanser için risk faktörleri arasında sayılıyor. Virüsler, kimyasal maddeler, ultraviyole) ışınlar gibi çevresel faktörler de riskler arasına dahil ediliyor. Ayrıca kronik iltihaplar da kanser riski olarak kabul ediliyor.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü bireylerin sağlık farkındalığını artırmak ve  ilçemizdeki vatandaşları bilgilendirmek üzere özveriyle çalışmalarına devam ediyor.


Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2020, 16:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184