Hendekte Muhtar Gelişim Eğitimlerinin İkinci Konferansı Yapıldı

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünün hazırladığı Konferans,Hendek Belediyesinin katkıları ile 19 Aralık 2023 tarihinde Hendek Ticaret Merkezinde gerçekleştirildi.

Hendekte Muhtar Gelişim Eğitimlerinin İkinci Konferansı Yapıldı

“Sağlıklı Toplumda Yerel Unsurların Etkisi” konulu  konferansa Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Fulya Aktan Kibar , Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır, Fatih Öztürk, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Cafer Demir , Hendek Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Kemal Atala, Hendek Belediyesi  Kültür İşleri Müdürü Mustafa Özer , Muhtarlar Derneği  Başkanı Kadir Yağlı ve Hendek Mahalle Muhtarları, Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Hasan Kodaman ve Sakarya Üniversitesi Öğrencileri katılım sağladılar.

Toplumunun sağlığının korunması ve geliştirilmesi konularında muhtarların bilgi düzeylerini arttırmayı hedefleyen konferans başarı ile tamamlandı.

Muhtar Gelişim Eğitimlerinin ilk konferansı  2021 yılında Covid19 Pandemi sürecinde gerçekleştirilmiş ve  Pandemi  Süreci ,Toplumun Bağışıklanması ve Temel İlkyardım içerikli bilgiler verilmişti.

Yerel unsurların toplum sağlığın etkisinin vurgulandığı konferansta Bulaşıcı Hastalıklar, Salgınlar ve Toplumda Bağışıklamanın Önemi , Etkili İletişim Becerileri, Stres Yönetimi ve Öfke Kontrolü , Hayvanlardan İnsanlara Bulaşan Hastalıklar ve Halk Sağlığına Etkileri , Ekosistem Hizmetlerinde Doğa Temelli Çalışmaların Toplum Sağlığına Etkileri ve Kadına Karşı Şiddet İle Mücadele konularında İlçe Sağlık Müdürü  Uzm.Dr.Fulya Aktan Kibar , Hendek Belediyesi Sağlık  İşleri Müdürü Kemal Atala, Uzm.Hem.Deniz Çiftçi, Psikolog Melike Kahraman ve Sosyal Çalışmacı Selin Öz  muhtarları bilgilendirdiler.

Sağlıklı toplumun oluşmasında ihtiyaçların belirlenmesi ve yerel yönetimlerin stratejik planlamalarında  insan yaşamı için en değerli konu olan “Sağlık” boyutuna önem vermeleri  ve bu anlamda  farkındalık kazanmaları  amaçlandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184