Hendek’te Mültecilere Sağlık Konferansı Verildi

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünün "Mülteci Sağlığı Projesi " kapsamında hazırladığı konferans da mülteci ve göçmenlere yönelik hizmetlerde kurumsal eşgüdüm ve koordinasyonun öneminden bahsedildi.

Hendek’te Mültecilere Sağlık Konferansı Verildi


Arapça, İngilizce ve Türkçe hazırlanan rehber kitaplar çoğunluğu Suriyeli göçmenlerden oluşan mültecilere dağıtıldı.

Konferansda konuşan Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli Uz.Hemşire Deniz De Asis , göçlerin sebepleri ve göçmenlerle ilgili  sağlık sorunlarında iletişimin öneminden bahsetti.

Eğitim verebilecek ve bakabilecek sayıda çocuk sahibi olunması, ücretsiz aile planlaması hizmetlerine ulaşabilecekleri anlatıldı. Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz.Dr.Burcu Başaran Güngör Aile planlaması hizmetlerinde kadın sağlığı konusunda  bilgiler verdi.

Üroloji Uzmanı Operatör Dr.Muhammed Al Ali Enfeksiyon hastalıkları ve Hijyen alışkanlıkları konularında tavsiyelerde bulundu.

3 dilde gerçekleşen konferansa İl Sağlık Müdürü Doç.Dr.Aziz Öğütlü , Serdivan İlçe Sağlık Müdürü Uz.Dr.Sevda Gürsel, Hendek Hastanesi başhekimi Uz.Dr Sedat Aydın,  Eczacılar Odası Hendek Temsilcisi Ecz.Özlem Coşkun Bahadırlar katıldı.

Sunumları ile İylaf Al Cerad, Seda Nazlı Bahadırlar ve Denizhan De Asis gönüllü ekip olarak destek sağlayarak üç dilde anlık çeviri yaparak katkı sağladılar.

Hendek belediyesi Veteriner Hekimi Kemal Atalay'ın belediye adına katkılarıyla gerçekleşen konferansa mültecilerin ilgisi yoğundu.




Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2018, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184