Hendekte Tarım İşçileri Aşılanıyor

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünün son günlerde üzerinde durduğu mevsimlik tarım işçilerine yönelik çalışma ve yaşam alanlarındaki hijyen kaynaklı eksikliklerin tamamlanması konusundaki çalışmalarına devam ediyor

Hendekte Tarım İşçileri Aşılanıyor

Tarım işçilerinin sağlık hizmetlerine erişim olanaklarına yönelik uygulamalar Covid 19 Pandemisi sürecinde Sağlık Bakanlığının önerileri doğrultusunda yürütülüyor.

Koronavirüs Pandemisi sürecinde küresel çapta devam eden aşılama çalışmalarında mevsimlik tarım işçilerinin aşılanması çalışan işgücünün üretime devam edebilmesi, bulaş riskinin azaltılması konusu ile ilgili önem kazanıyor.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü ekibi İşçilerin sağlığı ile ilgili mevsimlik tarım işçilerinin yaşam koşulları dahil olmak üzere muhtarlar ile diyalog içinde bir dizi çalışma yürütüyor.

Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Tekin Ulaş Karatepe sağlık ekibinin aşılama hizmetleri konusundaki çabası ile toplumdaki bağışıklık oranının yükseltilmesini hedeflediklerini ve kurumsal anlamda bu konuda ekibinin yoğun mesai harcadıklarını ifade ediyor.

Pandemi ile ilgili kuralların uygulanmasında en önemli noktanın , sorumlu bireyler olarak hem kendimizi hem de çevremizi enfeksiyonlardan korumak için önlemlerimize devam etmemiz olduğunu ifade sağlık ekibi pandemi konusunda özenli ve dikkatli davranmaları konusunda toplumu uyarıyor. Toplumun sağlığına yönelik COVİD 19 Pandemi sürecini dikkatle takip eden Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı filyasyon ve denetim ekiplerinin yoğun çalışmalarına devam edildiği ifade ediyor.

Sağlıklı bireyin üretebildiği ve üretim- sağlık ilişkisinin önem kazandığı günümüzde paydaş kurumlar ile ortak faaliyetlerin yürütülmesinin önemi paylaşılıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184