KADIN SAĞLIKÇILAR HENDEK’TE YEMEKTE BULUŞTU

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından bayan personeller mimoza restaurant’da yemekte buluştu.

KADIN SAĞLIKÇILAR HENDEK’TE YEMEKTE BULUŞTU


 “ Dünyadaki her şey kadının eseridir”  M.Kemal Atatürk

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıda buluşan aile sağlığı merkezlerinde görev yapan hekim, hemşire, ebe ve sağlık çalışanları kadının toplumsal önemini vurguladı.

Deniz Dasis yaptığı  konuşmada, Kadının aile ve sosyal yaşamında yüklenmiş olduğu sorumlulukların yanında çalışan bir kadın olarak olağanüstü çaba ile evinde ve iş yaşamımda toplumun yükünü omuzlarında taşıdığı ifade etti Buna karşın kadınların en fazla iş gücü katılımının hizmet sektöründe olup,  yönetim hizmetlerine katılım oranının dünya genelinde düşük olduğu belirti.

 Son yıllarda kadına karşı şiddet oranının ülkemizde yüksek oluşunun, annelerin çocuk yetiştirmede daha özenli olmaları ve eğitimin önemine vurgu yapıldı.

Gökyüzünün tamamını kadınlar taşır…

Dünyayı güzelleştiren kadındır ve kadın yaşadığı topluma daha çok dokunmalıdır…

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi( UN Women) tarafından 2017 de yayınlanan rapora göre kadının tüm dünyadaki yönetime katılım ve siyasal temsil oranı düşüktür.  Mutluluk kaynağı olan değerlerde erkeklerin yüzde 64.1 ‘i, kadınların yüzde 71.8 ‘İ kendilerini en çok sağlığın mutlu ettiğini belirtirken, erkeklerin yüzde 15.2 ‘si, kadınların yüzde 17.9‘u kendilerini en çok sevginin mutlu ettiğini ifade etmiştir.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün 8 Mart 2018’de düzenlediği toplantıya katılım sağlayan en küçük bayan Ela bebeğin de Dünya kadınlar günü kutlandı. Yemek, keyifli paylaşımlarla  ve geleceğin dünyasında  insanlık değerlerine katkısıyla kadının daha güçlü etki sağlaması temennisiyle son buldu.

Tüm Dünya Kadınlarının bu özel günü kutlu olsun.







Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2018, 22:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184