Kalp Sağlığı Farkındalığı Ve İlkyardımın Önemi

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü çocuklara yönelik olarak uzaktan eğitim veya açık alanda bilgilendirmeler yolu ile sağlık bilgi düzeyini arttırıcı çalışmalarına devam ediyor.

Kalp Sağlığı Farkındalığı Ve İlkyardımın Önemi

Eylül ayında farkındalık sağlayan İlkyardım Haftası, Dünya Kalp Haftası ve Kalp Günü kapsamında enfeksiyon kurallarına dikkat ederek çalışmalarda bulunuyor.

Hendek Karadere Ortaokulu ve İlkokulu öğrencilerine yönelik okul bahçesinde gerçekleştirilen eğitim etkinliğinde İlkyardım Haftası ve Dünya Kalp Haftası kapsamında bilgiler verildi. Karadere Ortaokulu Okul Müdürü Gürsel Akyol , öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla çocukların ilgisini çeken bir eğitim gerçekleştirildi.

Eğitimi sunan Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Uz.Hemş. Deniz De Asis çocuklara interaktif bir şekilde oyuncak bir maket ile risklerden korunma , genel ilkyardım , yabancı cisim tıkanmalarında ilk yardım, kalp sağlığı ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları , 112 Acil Sağlık Hizmetlerine ulaşım süreçleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Açık alanda gerçekleşen eğitimde çocuklar kendi başlarına gelen kaza ve müdahaleler konusundaki hikayelerini paylaştılar, doğru ilkyardım yöntemleri ile karşılaştırmalarda bulundular. Çocuklar ilgiyle dinledikleri eğitim ile ilgili çok sayıda sorular sordular, katılım sağladılar. Uzun süre okullarından ayrı kaldıkları süreç sonrasında güneşli bir günde faydalı ve renkli bir eğitim ile moral buldular.

Dünya Kalp Haftası dolayısıyla farkındalık geliştirilmesi, çocukluk çağlarından itibaren önem taşıyor. Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü toplumun kalp sağlığını korumak üzere bilinci yükseltecek faaliyetlerine devam ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184