Lösemi Değil İyilik Bulaşır

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar haftası nedeniyle Hendek Atike Hanım Anadolu Lisesinde bir farkındalık konferansı düzenledi.

Lösemi Değil İyilik Bulaşır


Konferansa Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz.Dr. Burcu Başaran Güngör, Hendek  Atike Hanım Anadolu Lisesi Müdürü Şerif Özbakkal,Okul Müdür Yardımcıları, Öğretmenler ve öğrenciler katılım sağladılar.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Uz.Hemşire Deniz De Asis’in Lösemi Hastalığı ile bilgilendirme yaptığı sunumunda özellikle hastalığın  tanı ve tedavisi konusunda bilgi sahibi olmanın empati  geliştirmenin ve  lösemi hastalığı ile mücadele edenlere destek olmanın önemine değindi. Öğrencilerdeki empati duygusunu geliştirmek üzere maske takılarak lösemili bir hastanın kendini enfeksiyonlardan korumak üzere maske kullandığı , löseminin bulaşıcı bir hastalık olmadığı ifade edildi.

Löseminin klinik belirtilerinin birçok hastalık ile karıştırılabileceği belirtilerek, halsizlik, iştahsızlık, solukluk, düşmeyen ateş, deride morluklar veya küçük kırmızı kanama odakları, burun ve diş etlerinde kanama, karında şişlik, lenf bezlerinde büyüme, kol ve bacak ağrıları gibi belirtilerden birinin veya birkaçının olması durumunda, vakit kaybetmeden çocuk kan ve kanser hastalıkları uzmanına başvurulması gerektiği vurgulandı.

Lösemi kemoterapi, radyoterapi ve kemik iliği nakilleri ile bağışıklık sisteminin güçlendirilerek iyi takip edilen hastalarda yeterli moral desteği ile tedavi başarısını son yıllarda %85 üzerine çıkarmıştır.

Lösemi tedavisinin, tam donanımlı, çocuk kan ve kanser hastalıkları bölümü bulunan bir hastanede ve bu alanda uzman hekimler tarafından yapılması gerektiği kaydedildi.


Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2019, 15:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184