Miniklerde Eğlenceli Diş Fırçalama

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli Nilüfer Hatun Anaokulundaki çocuklara diş fırçalama alışkanlığını kazandırıcı bir etkinlik düzenleyerek Sağlık Bakanlığının hazırladığı ağız bakım setlerini çocuklara dağıttı.

Miniklerde Eğlenceli Diş Fırçalama


Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz.Dr.Burcu Başaran Güngör ve Anaokulu  , Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte ağız ve diş sağlığının önemi vurgulandı.Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Uz. Hemşire Deniz De Asis çocuklara diş fırçalama teknikleri konusunda bilgi vererek, interaktif  müzikli bir çalışma  ile dansla eğlenceli diş fırçalama uygulaması yaptırdı. Yetişkinler kadar motor hareketleri gelişmemiş olan çocukların ilk zamanlarda diş fırçalama işleminden sıkıldığı düşünülerek hazırlanan uygulama  ile  diş fırçalama sürecini eğlenceli hale getirecek yaklaşımlar hedeflendi.

Çocuklar tarafından  ebeveynlerin alışkanlıkları rol model alındığı için Küçük yaşlardan itibaren ağız ve diş sağlığına verilen önemin arttırılması konusunda çalışmalarına devam eden Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli  koruyucu sağlık çalışmalarına büyük önem veriyor ve çocuklarda diş fırçalama eğilimlerini arttıracak önerilerde bulunuyor:

1. Erken yaştan itibaren çocuklarınızı diş fırçalamaya alıştırmalısınız.

2. Kendi diş fırçasını ve macununu seçmesine müsaade etmelisiniz.

3. Öğrenmesine izin vererek ,uygulamayı eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.

4. Diş fırçalama işini tamamen üzerinize almayın, çocuğunuzun kendi bakımı ile ilgili alışkanlık geliştirerek davranış değişikliği kazanmasına yardımcı olabilirsiniz.

5. Çocuğunuz için iyi bir model olmalısınız. Çocuklar yetişkinlerin aynasıdır, öncelikle siz dişlerinizi fırçalayın ve mümkünse zaman zaman çocuğunuzla birlikte fırçalayın.

6. Çocuğunuzun sevdiği müzikle birlikte uygulamayı keyifli hale getirin.


Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2019, 12:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184