Öğrencilere Enfeksiyonlardan Koruyucu Önlemler Anlatıldı

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Okul çocuklarını enfeksiyonlardan korumak ve bilinçlendirmek üzere Hendek Ziya Gökalp Ortaokulunda eğitim gerçekleştirdi.

Öğrencilere Enfeksiyonlardan Koruyucu Önlemler Anlatıldı


Eğitime Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Burcu Başaran Güngör, Hendek Ziya Gökalp Okul Müdürü Özgür Baylan, ders öğretmenleri ve beşinci sınıf öğrencileri katıldılar.

Hendek Ziya Gökalp Ortaokulunda gerçekleşen eğitimde Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Uz. Hemşire Deniz De Asis enfeksiyonlardan korunma amacıyla okul çocuklarına sağlıklı yaşam alışkanlıkları, bağışıklama (aşılanma), genel hijyen ve etkili el yönteminin anlatıldığı bir sunum gerçekleştirdi. İki grup halinde gerçekleşen eğitimin sonunda müzikle interaktif bir oyunla çocuklara el yıkama uygulaması yaptırıldı. Bireylerin hijyen alışkanlıklarının kazandırılmasının ve sağlık bilincinin kazandırılmasının erken yaşlardan itibaren geliştirilmesinin önemi vurgulandı.
Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından çocuklara ebeveynlerin ve öğretmenlerin yönlendirerek sağlığının korunması, geliştirilmesi ile o eğitimlerin süreceği ifade edildi. Enfeksiyonlardan korunmada en basit, ucuz ve toplumun her kesimi tarafından uygulanabilir en etkili yöntem olan "el yıkama" alışkanlığı aynı zamanda son dönemlerde ortaya çıkan hastalıklara karşı da sağlığı koruyor.

Sağlık Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı son haftalarda Corona virüsün sebep olduğu enfeksiyonlarla ilgili toplumu ve okulları bilgilendiriyor. Bu kapsamda genel koruyucu alışkanlıklar konusunda bilgilenmenin önemine işaret ediliyor.

Özellikle yakın mesafedeki enfekte kişilere yaklaşılmaması, hapşırma ve öksürmede ağız ve burnun kapatılması gibi, ellerin sık yıkanması, beslenme ve uyku düzenini sağlayacak bilgilerin anlatılması önem taşıyor.


Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2020, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184