Ozon Terapi ve Kupa Uygulaması Başladı

Hendek Devlet Hastanesinde Major ve Minör Ozon Terapi tedavisi ile Kupa uygulaması başladı.

Ozon Terapi ve Kupa Uygulaması Başladı


Yeni yılla birlikte Hendek Devlet Hastanesi’nde ozon tedavisi ve kupa uygulamasının başladığı duyuruldu.

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzman Hekimi Dr. Merve Denizli tarafından gerçekleştirilecek uygulamaların pazartesi ve çarşamba günleri saat 17.00 ile 19.00 arasında gerçekleştirileceği belirtildi.

Uygulamalardan yararlanmak isteyen vatandaşların MHRS den randevu alabileceklerini kaydeden Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Sedat Aydın, Sağlık Bakanlığı tarafından hastanelerde başlatılan geleneksel tamamlayıcı tıp uygulamalarının Hendek Devlet Hastanesi’nde de başarıyla uygulanacağını dile getirdi. Aydın, artık hastanemizde major ve minör ozon terapi tedavisi ile kupa uygulaması başladı. Halkımıza hayırlı olsun dedi.

Kupa ve Ozon uygulamaları nedir?

Kan dolaşımını arttırmak için belli vücut noktalarında bölgesel vakumla beraber yüzeysel cilt kesikleri oluşturarak kanın alındığı uygulamadır. Kupa uygulaması medikal tedaviyi destekleyici ve tamamlayıcı yöntem olarak kullanılır. Bağışıklık sistemini güçlendirme, romatizmal hastalıklara ait kronik ağrı, eklem hareket kısıtlığı, sabah tutukluğu, yorgunluk gibi durumlar; kas-iskelet sistemi ağrıları, migren ve gerilim tipi baş ağrıları, uyku bozuklukları, depresyon, kabızlık ve sindirim sistemi sorunları gibi birçok hastalığın tedavisinde geleneksel tamamlayıcı tıp uygulaması olarak yapılır.

Ozon tedavisi ise Ozon gazının değişik yollarla vücuda verilmesi olarak tanımlanır. Tedavi şekli ve dozu her hastalığa göre değişeceği için mutlaka hekim gözetiminde yapılmalıdır. Ozon tedavisi kanser hastalarında tamamlayıcı tedavi olarak uygulandığı gibi, bağışıklık sistemini güçlendirme, hipertansiyon, şeker hastalığı, alerji, astım, KOAH, cilt hastalıkları, migren, vertigo, epilepsi, depresyon gibi birçok hastalık için uygulanır.


Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2019, 15:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184