Sağlığınız Önceliğimizdir

Sağlık Personelleri, Gençler ve Ebeveynler ile Sağlığı konuştular.

Sağlığınız Önceliğimizdir


Hendek Yenimahalle Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinin hazırladığı "Meslek Lisesi Ögrencileri Velileriyle Buluşuyor" Projesi kapsamında Öğretmen, Öğrenci ve Velilerine Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi çalışanları tarafından sağlık içerikli bilgiler verildi.
Bulaşıcı hastalıklar, bağışıklama, aşılar, enfeksiyonlardan korunma yöntemleri ve çölyak hastalığı konularında genel sağlık bilgilendirmesi yaparak farkındalık geliştirdiler.

Hendek Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Konferans salonunda gerçekleşen programa Okul Müdürü Alim Oktar, Okul Müdür Yardımcıları, Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları, Öğretmenler, Veli ve Öğrenciler katıldı.
Panele konuşmacı olarak katılan Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Uz. Hemşire Deniz De Asis, Ebe Özgür Demirel, Hemşire Nergis Alemin, Ebe Hande Ayyıldız, Ebe Güllü Aykırı bulaşıcı ve bulaşıcı olmayan bazı hastalıklarla ilgili bilgilendirmelerde bulunarak Ülkemizin ve Dünyanın gündemindeki hastalıklarla ilgili güncel bilgileri paylaşarak gençleri bilgilendirdiler.

Okul yönetimine ve Öğretmenlerine gençlerin sağlığına karşı gösterdikleri duyarlılık dolasıyla teşekkürlerini ileten Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü sağlık çalışanları, Öğrencilerin sorularıyla keyifli ve verimli bir toplantı gerçekleştirdiler.
Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışma ekibi kendi alanlarına ait genel sağlığa dair bilgilendirmelerde bulunarak öncelikle aşılamanın önemi ve son yıllarda aşı karşıtı algının toplumun sağlığına olan olumsuz etkisinden bahsederken, çocukluk aşılarına ve bağışıklamaya gereken önemin verilmesinin bireyin hayat boyu sağlığı koruyucu etkisini anlatarak gençleri  ve ailelerini bilinçlendirerek son dönemde ortaya çıkan enfeksiyon hastalıklarından bahsederek korunma yollarını anlattılar.

Corona virüs konusundaki soruları cevaplandırarak bağışıklığı güçlendirici beslenme, yeterli sıvı tüketimi, uykunun önemi ve hijyen konularında sağlıklı yaşama dair önerilerini paylaşan Sağlıkçılar, s
ağlığın bütüncül etkisi ve bilinçlenmenin öneminden bahsederek gençleri ve velileri bilgilendirdiler.
Diyabet ile ilgili Öğretmenlerin ve diyabetik Öğrencilerin öğrenim yaşamını verimli sürdürmesinde iki tarafın ve ailelerin iletişim içinde olmalarının önemli olduğunu vurgulayarak buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten isimli bir maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt olarak tanımlanan çölyak hastalığı konusunda Öğrenci ve Velileri bilgilendirdiler.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi Ebe ve Hemşireleri  toplumun sağlığına güncel bilgilerle dokunmanın önemli olduğunu ve özellikle 2020 yılının Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Ebe-Hemşire Yılı ilan edilmesinin anlamıyla içselleştirdikleri çalışmalarla topluma fayda sağlamaya devam edeceklerini ifade ettiler.


Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2020, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184