SAĞLIK BİLİNCİ GELİŞMİŞ ÇOCUKLARLA SAĞLIKLI TOPLUM

7-13 Nisan Sağlık Haftası dolayısıyla çocuklarda sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak, bilgilendirmek ve sağlıklarını riske sokan davranışlardan kendilerini koruyucu önlemleri anlatmak üzere Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları tarafından bir etkinlik gerçekleştirildi.

SAĞLIK BİLİNCİ GELİŞMİŞ ÇOCUKLARLA SAĞLIKLI TOPLUM


Hendek Uzuncaorman Murat Nişancı İlkokulu sınıf öğretmenleri Bayram Kaya ve Hanife Kaya’nın katkıları ile 3. sınıf öğrencilerine verilen eğitimde İlçe Sağlık Müdürlüğünden Uzm.Hemşire Deniz De Asis Diyabet hastalığı, Diyetisyen Fatma Nur Acar çocuklarda sağlıklı beslenme konusunda bilgiler paylaştı.

Uzm.Hemşire Deniz De Asis daha sonra sağlıklı birey , kaza ve yaralanmalarda yapılacak ilk uygulamalar konularında çocuklara anlatımda bulundu. İnteraktif olarak uygulamalı bir şekilde gerçekleşen eğitimde oyuncak maketle yabancı cisim tıkanmalarındaki ilk müdahale acil durum riskleri, kazalardan korunma, bilinç kontrolü ve 112 sağlık hizmetlerinin kullanımı ile ilgili bilgilendirmelerle devam eden eğitime öğrencilerin ilgisi yoğundu.

Küçük yaşlardan başlayan sağlık eğitiminin sağlıklı toplumun oluşturulması noktasındaki olumlu etkisi eğitim ve sağlık sektörünün ortak çalışmalarıyla pekiştiriliyor. Öğretmenler ve sağlık çalışanlarının işbirliğinde gerçekleşen etkinlikler çocuklar tarafından büyük ilgi ile karşılanıyor. Çevrelerindeki hasta bireylerle ilgili örnekleri ve durumları paylaşan çocukların dünyasındaki sağlık algısı, kendi bedenlerinin değerli oluşu ile ilgili kişisel özenin geliştirilmesi noktasındaki sağlıklarına katkı sağlayıcı olumlu alışkanlıklarının kazandırılması amaçlanıyor.





Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2018, 19:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184