“Sevgi , İyilik Ve Umut Dolu Mücadelede Biz Kazanacağız”

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünün koordinasyonuyla Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda, Eğitim Fakültesi öğrencileri ,Hendek Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve Hendek Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımı ile gençlerde Lösemi Hastalığı Farkındalığı geliştirildi.

“Sevgi , İyilik Ve Umut Dolu Mücadelede Biz Kazanacağız”

LÖSEV (Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı) işbirliği ile gerçekleştirilen konferans İstiklal Marşı ve Saygı duruşu ile başladı.

Lösemili Çocuklar Haftası, lösemi (kan kanseri) gibi kan hastalıklarıyla mücadele eden çocuklara ve ailelerine destek sağlamak, farkındalık yaratmak ve bu hastalığa dikkat çekmek amacıyla düzenlenen bir hafta olduğu için gençlerin empati geliştirmeleri ve farkındalık kazanmaları önem taşıyor.

Konferansta  Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fulya Aktan Kibar  Lösemi Hastalığı İle ilgili hastalığın seyri ve tanımını yaparak gençleri bilgilendirerek  Lösemi Hastalığının , kemik iliği ve lenfatik sistem de dahil olmak üzere vücudun kan oluşturan dokularında meydana gelen kan kanseri olduğunu ifade etti. Kanserlerden korunmada sağlıklı yaşam biçiminin önemini vurguladı.

İkinci sunumda LÖSEV Halkla İlişkiler koordinatörlüğünde İnci Projesi kapsamında çalışmalarına devam  eden Ebru Yardımcı lösemili  çocuklara yönelik LÖSEV’in çalışmalarından bahsetti. Gönüllülük Projelerinde aktif görev alan  Ebru yardımcı  LÖSEV ailesine katılmaları ve gönüllü olmaları konusunda gençleri davet etti. Lösemi Hastalığı ile mücadele eden çocukların sağlığına kavuşturulması amacıyla profesyonel bir ekibin uğraş verdiğini ve yönetim kurulu başkanı Dr. Üstün EZER’in 1998 senesinde bir avuç idealist insanla birlikte LÖSEV’i kurduğunu ifade etti. Türkiye İtibar Endeksi raporuna göre Türkiye’nin en itibarlı 10 markasından biri LÖSEV 50 binden fazla çocuğun hayatına dokunan bir kurum olarak hizmet veriyor. 2017 yılında  World of Children Vakfı tarafından  “Çocuk Hakları Nobeli” olarak nitelendirdiği ödül  Dr. Üstün Ezer'e verildi. Lösemi hastalığı konusunda toplumun gerçekleştirilen çalışma ve hizmetler konusunda bilgilenmesi önem taşıyor.

Konferansın koordinasyonu ve moderatörlüğünü yapan Hendek ilçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim ve Proje sorumlusu Deniz Çiftçi  Lösemi Hastalığı konusunda toplumun bilgi düzeyinin yükselmesi, gençleri ve  profesyonelleri gönüllülük  kavramı ile buluşturma, yaşadığı dünyaya ve insanlığa etki edecek organizasyonlar ile kurumların işbirliği sağlamalarının önemini vurguladı. Lösemi Hastalığı konusunda empati geliştirmenin önemli olduğunu, insanlık değerleri ve duygularının bu farkındalıklarla geliştirilebileceğini ifade etti.

“Sevgi, iyilik ve umut dolu mücadelede biz kazanacağız” konferansı sonunda konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim edildi, üniversite girişinde açılan stant başında öğrenciler turuncu renkli kurdeleler ile  farkındalık geliştirdiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184