Türkiye’de İlk Defa Seah’da Açıldı

Hasta Kan Yönetimi Anemi Polikliniği SEAH’da Hizmete Açıldı. Poliklinikte, Hastaların Kan Kaybının En Aza İndirilmesi Ve Hastanın Anemiye Toleransının Artırılması Sağlanıyor.

Türkiye’de İlk Defa Seah’da Açıldı

Sakarya Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde (SEAH) Hasta Kan Yönetimi Anemi (Kansızlık) Polikliniği Hizmete Girdi. Ülkemizde İlk Defa SEAH’ta Açılan Poliklinikte Ameliyat Hastalarında Anemi Önceden Tespit Edilerek Tedavi Ediliyor.

Hasta Kabulüne Başlayarak Hizmete Giren Polikliniğin Açılışına İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Fikret Halis, Anesteziyoloji Ve Reanimasyon Klinik İdari Sorumlusu Prof. Dr. Ali Fuat Erdem, Anesteziyoloji Ve Reanimasyon Bölümünden Doç. Dr. Ayça Taş Tuna, İdari Yöneticiler Ve Hekimler Katıldı.

Poliklinikle İlgili Bilgi Veren Doç. Dr. Ayça Taş Tuna, Poliklinikte Kan Kitlesini Korumak, Kan Kaybını En Aza İndirme, Hastalığın Gidişatını İyileştirme Amacıyla Aneminin Uygun İdamesini Sağlamak Ve Alternatifleri Göz Önünde Bulundurarak, Uygun Olduğunda Transfüzyon Uygulamak İçin Kanıta Dayalı Tıbbi Ve Cerrahi Kavramların Zamanında Uygulanmasını Sağladıklarını Dile Getirdi.

2019 Yılında Avrupa Birliği Projesi Kapsamında Sağlık Bakanlığının Hayata Geçirdiği Hastane Kan Yönetimi Projesi Kapsamında Ülkemizde İlk Defa SEAH’da Anemi Polikliniğini Hizmete Açtıklarını Dile Belirten Başhekim Doç. Dr. Fikret Halis De “Hayırlı Olsun” Temennisinde Bulundu.

Açılışta Konuşan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü, Koruyucu Sağlık Hizmetlerinin Giderek Ön Plana Çıktığı Bir Döne Olduğumuzu İfade Ederek “Aneminin De İçinde Bulunduğu Önceden Tespit Edilip Tedavi Edilebilen Hastalıklarla İlgili Çalışmalar Yürütülüyor.

Anemi Testleri İçin Aile Hekimliklerimizde De Hizmet Veriliyor. Burada Ameliyat Öncesi Hastaların Anemi Durumu Belirlenip İhtiyaca Göre Tedavisi Yapılıyor. Bu Sayede Hastanın Ameliyat Esnasında Ani Olarak Kan Sıkıntısı Yaşamasının Da Önüne Geçilecek. Hastanın Durumuna Göre Hazırlıklar Önceden Yapılmış Olacak. Projenin Birinci Basamağı Aile Hekimleri, İkinci Ve Üçüncü Basamağı İse Hastanelerdeki Anemi Polikliniklerinde Devam Edecek.

Hastanemizde Bu Alanda Hizmete Başlanmasında Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ediyorum.” Dedi. Öğütlü Açılış Programının Ardından Poliklinikte Yapılan Çalışmalarla İlgili Bilgi Aldı.  

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2022, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184