BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE AFET EĞİTİMİ

Sivil Savunma Haftası kapsamında tabi afetler ve büyük yangınlara karşı 14 okulda sivil savunma eğitimleri ve tatbikatların gerçekleştirildiğini belirten İtfaiye Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi, “Olası afet durumlarında can ve mal kaybının en aza indirilmesi için hassasiyetle çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE AFET EĞİTİMİ


Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Sivil Savunma Haftası kapsamında 14 okulda verilen eğitim ve tatbikat çalışmalarını tamamladı. Şehir genelinde eğitimlerin başarılı bir şekilde sonlandırıldığını ifade eden İtfaiye Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi, “Doğal afetler, büyük yangınlar ve meydana gelebilecek herhangi bir acil durum senaryosu için her türlü koruyucu ve kurtarıcı tedbirlerin alınması konusunda gerçekleştirdiğimiz eğitim ve tatbikat çalışmalarını tamamladık” diye konuştu.

14 okulda tatbikat ve eğitim

Gerçekleştirilen eğitim ve tatbikatlarda 4 binden fazla öğrenci ile bir araya geldiklerini de sözlerine ekleyen Çelebi, “Şehir genelinde 14 okulda toplam 4 bin 726 öğrencimiz ile eğitim ve tatbikat çalışmaları yaptık. Doğal afetler ve çeşitli acil durum senaryolarına karşı önemli bir bilinç çalışması gerçekleştirmiş olduk. Olası afet durumlarında can ve mal kaybının en aza indirilmesi için hassasiyetle çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2014, 16:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184