MUHTARLARA SEMOS’LU BİLGİSAYAR

Türkiye’de ilk olan Elektronik Muhtarlık Otomasyon Projesi ile Büyükşehir hizmet sınırlarındaki tüm muhtarların buluşacağını açıklayan Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir sınırlarına yeni dahil olan 358 muhtarımız SEMOS’la buluşacak. Şehrimizdeki tüm muhtarlarımız istedikleri bilgiye güvenli bir şekilde, anında ulaşacak. Şehrimize, muhtarlarımıza ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

MUHTARLARA SEMOS’LU BİLGİSAYAR
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, kısa süre önce muhtarlara verdiği müjde için yürütülen çalışmaların tamamlandığını açıkladı. Türkiye’de bir ilk olan ve muhtarların tek bir tıkla vatandaşlara birçok hizmeti sunma olanağı bulduğu Elektronik Muhtarlık Otomasyon Sistemi, Büyükşehir sınırlarındaki tüm muhtarlarla buluşuyor. Gerekli ihale işlemlerinin yapıldığını belirten Başkan Toçoğlu, Büyükşehir’e yeni dahil olan 358 muhtara SEMOS programı ve bu programı kullanabilecekleri bilgisayarların hediye edileceğini ifade etti.

SEMOS Türkiye’de bir ilk

Başkan Toçoğlu, “Geçtiğimiz dönemde Türkiye’de bir ilk olan Büyükşehir Belediyesi Elektronik Muhtarlık Otomasyon Sistemi’ni hayata geçirmiştik. Bu kapsamda 311 muhtarımıza SEMOS programını kullanabilecekleri bilgisayarları da hediye etmiştik. Bu dönemde yeni Büyükşehir Yasası ile belediyemiz hizmet sınırları genişledi. Tüm il sınırları Büyükşehir’e devroldu. Biz de Büyükşehir’e yeni bağlanan ilçelerimizde görev yapan muhtarlarımızın da SEMOS’tan faydalanmaları için gerekli çalışmalara hemen başladık” diye konuştu.

Kolay, hızlı ve güvenilir

Nüfus Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ile entegre çalışan sistem hakkında açıklamalarda da bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Daha önce SEMOS ile tanışan 311 muhtarımız nüfus cüzdan örneği, yerleşim yeri belgesi, uluslararası aile cüzdanı talep belgesi gibi en çok istenen belgeleri kolaylıkla hazırlayabiliyor ve vatandaşlarımıza sunuyor. İnşallah yeni dönemde 358 muhtarımız daha SEMOS’la buluşacak. Şehrimizdeki tüm muhtarlarımız istedikleri bilgiye güvenli bir şekilde, anında ulaşacak. Şehrimize, muhtarlarımıza ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2014, 15:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184