ÜSTÜN; TÜRKİYE, GÜCÜNÜ TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİ

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, 49 rehinenin serbest bırakılması olayını değerlendirirken, “Sorumlu davranışla, Türkiye gücünü tüm dünyaya gösterdi” dedi.

ÜSTÜN; TÜRKİYE, GÜCÜNÜ TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİ


Milletvekili Üstün, gazeteci Hülya Sürücü’ye verdiği özel demecinde, “Muhalefet IŞİD’i tahrik etmemizi bekledi. Eğer onların beklediği gibi sorumsuz davranılmış olunsaydı, bugün rehineleri kurtaramazdık ve can güvenlikleri tehlikeye girerdi” şeklinde konuştu.

“IŞİD’in bir terör örgütü olduğunu söylemekten bizi kimse alıkoyamaz” diyen Üstün, rehinelerin serbest bırakılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

İşte Vekil Üstün’ün o açıklamaları:

 “Emeği olan herkese teşekkür”

Bir defa bütün rehinelerle, ailelerine geçmiş olsun diyoruz. Sağsalim ülkeye geldiler. Türkiye’yi sevince boğdular. Emeği olan başta sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın başbakanımıza ve hükümetimize teşekkür ediyoruz.

“Türkiye gücünü dünyaya gösterdi”

Türkiye’nin gücünü tüm dünyaya göstermiş oldular. Türkiye, sorunları diplomasi ile ve çatışmadan da  çözebileceğini tüm dünyaya ispatladı. Bu anlamda çok önemli bir gelişme bu...

“Muhalefet, zafiyet gibi gösterdi”

Elbette bu zamana kadar belki vatandaşların can güvenliği tehlikeye girmesin diye terör örgütü ile ilgili açık ifadelerde bulunmadık. Bu, sorumluluğumuz gereğiydi, fakat muhalefet bunu bir zaafiyet gibi göstermeye çalıştı.

Sadece benim komisyonuma muhalefet partileri IŞİD’i kınamak üzere bir çok önerge verdiler, ama ben bunları insiyatif alarak kesinlikle gündeme almadım. Mecliste IŞİDi kınayan bir karar çıkmış olsaydı, belki de bugün bu rehineleri alamazdık. Allah göstermesin çok daha vahim sonuçlarla karşı karşıya kalabilirdik.

“Yetkililer sorumlu davrandı”

Yetkililer daha dikkatli davrandılar. Sorumlu davrandılar. Oradaki aileleri ve 100 günden beri rehin kalanları tebrik ediyoruz.

Şimdi açık bir şekilde, terörü ve teröristleri, kısaca herkesi rahatlıkla konuşabiliriz. Bu, IŞİD olabilir, bu PKK olabilir, başkaca bir terör örgütü olabilir. Bizim tek önemsediğimiz şey vardı, o da demokrasi ve insan hakları ve hukukun üstünlüğü idi.

“IŞİD de bir terör örgütü”

Bunun dışında bu örgüte “terör örgütü” demekten bizi kimse alıkoyamaz. Adam öldürdüğünde yol kestiğinde, okul yaktığında PKK’ya terör örgütü diyorsak, IŞİD de bir terör örgütüdür. Bu söylemden de bizi kimse alıkoyamaz.

“Tahrik etmemizi beklediler”

İnsan Hakları Komisyonu Başkanı bir açıklama yapmıyor diye bizi eleştiriyorlardı… Biz sorumluluk makamında olan biriyiz. Zamansız ve yersiz açıklamalarla vatandaş zarar görecekse, elbette yeri geldiğinde susarız bazen.. Ama birileri nerdeyse bizim acemice ve acun davranmamızı arzu ettiler. Onlar için vatandaşın can güvenliği hiç önemli değildi. Hatta bir açıklama yaparak IŞİD’i tahrik etmemizi  dahi beklediler.

“Sorumsuz beyanlar vardı”

Daha işin başında bu iş koparılıyordu ama, Türkiye’den yapılan sorumsuz bazı beyanlar ile bunlar akamete uğramış, sonuçsuz kalmıştı. Sonrasında ise, basın sorumlu davranmaya başladı. Hükümetin çabaları ile birlikte bu güzel gelişme yaşandı. Bütün Türkiye’nin gözü aydın olsun”.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2014, 22:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184