2023'te 15 Bin Yaşlının Hayatına Dokundular

Sakarya'da 2023 yılında hayata geçirdiği projelerle sosyal belediyecilik alanında Türkiye'deki 12 şehirden biri seçilen ve bakanlıktan 1 milyon TL’ye yakın hibe desteği almaya hak kazanan Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Destek Merkezi (YADEM) 365 günde 15 bin yaşlının hayatına dokundu.

2023'te 15 Bin Yaşlının Hayatına Dokundular

Sakarya'da yaşlılara bir el, bir nefes olmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Destek Merkezi (YADEM) 2023'te hayata geçirdiği projelerle Türkiye'de 12 şehirden biri seçilerek örnek gösterildi ve bu yıl Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan 1 milyon TL’ye yakın hibe desteği almaya hak kazandı.

15 bin yaşlıya direkt ulaştılar

Şehrin dört bir noktasında desteğe ihtiyaç duyan yüzlerce yaşlıya ulaşan YADEM evde bakımdan eğitim kurslarına, termal ve plaj tatilinden doğa yürüyüşlerine kadar birçok etkinliğe imza atarak yaşlıların yüzünde tebessüm oldu.

Yılın 365 günü yaşlıların kapısını çalarak tüm ihtiyaçlarını karşılayan, çocuğu olmayanlara bir evlat, ailesi olmayanlara bir aile olan YADEM yıl boyunca 15 bin yaşlıya ve yaşlı yakınına direkt ulaştı. 365 günde toplamda 268 yaşlının evine 381 kez temizlik için gitti, kişisel bakım için ise 327 yaşlı vatandaşımızın kapısını 709 kez çaldı.

Fizik tedavi, hasta refakati ve takibi

108 yaşlıya bin 753 seans fizik tedavi hizmeti veren YADEM, 3 hemşiresiyle 246 yaşlının hasta refakatini, ilaç takibini ve randevu alımlarını geçekleştirdi. Yıl boyunca toplam bin 439 yaşlıyı doktora ulaştıran, O'nlara kol kanat geren ekipler 2023'te toplam 11 bin çağrıya cevap vererek Sakarya'da yaşlıların 'kimsesi' olmaya çalıştı.

Termal tatil imkânı

Ayrıca sosyal alanda da faaliyet yelpazesini genişleten YADEM, yıl boyunca Kuran'ı Kerim, resim ahşap boyama kursları, hobi kurslarında onlarca yaşlıyı ağırlayarak O'nların toplumla bütünleşmesine katkı sundu. Ayrıca en çok rağbet gören program olan "Sağlık İçin Kaplıca" programı kapsamında 2023'te toplan 258 aileden 686 yaşlı-engelli vatandaş Taraklı Termal'de keyifli bir tatil geçirdi.

Sakarya’yı birlikte keşfettiler

Yaşlılarla birlikte Sakarya'nın doğal güzelliklerini keşfeden YADEM, yıl boyunca 250 vatandaşla 22 kez doğa yürüyüşü yaparak Acarlar Longozu, Maden Deresi, Karagöl Yaylası ve Davlumbaz Yaylası'nda tabiatın cennet köşelerini gördü. Ayrıca yaşlılara yönelik farkındalık oluşturan ekipler yılın belirli dönemlerinde "farkındalık" seminerleri düzenleyerek yaşlılığa bağlı alzheimer, osteoporoz, hipertansiyon gibi hastalıklara dikkat çekti ve Dünya Yaşlılar Günü'nü anlamlı etkinliklerle kutladı.

“Onların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur”

Öte yandan bu yıl ilk kez düzenlenen etkinlikle yaşlıları ve ailelerini Kadınlar Plajı'na ücretsiz götüren YADEM, 168 aileye keyifli bir tatil imkânı sundu. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Sakarya'mızda kendisini yalnız, yardıma muhtaç hisseden her bir yaşlımıza ulaşmak için kurduğumuz saha ekipleri 2023'te başarılı bir tablo çizdi. Bugünün başarılı bireylerine gözü gibi bakıp büyüten, topluma kazandıran yaşlılarımıza ahde vefa yaklaşımıyla gözümüz gibi bakmak bizim görevimizdir. Her gün daha fazla yaşlıya ulaşmak için gayretle çalışmaya devam edeceğiz" denildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184