Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Obeziteye Dikkat Çekti

DSÖ'nin verilerine göre, Türkiye Avrupa'da obezitede birinci sırada.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Obeziteye Dikkat Çekti

Verilere göre Türkiye’de yetişkin nüfusun yüzde 66,8’i fazla kilolu, obez olarak nitelendirilenlerin oranı ise yüzde 32,1. 21 Mayıs Avrupa Obezite Günü kapsamında ilçemizde Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Hendek Belediyesi işbirliği ile obeziteye dikkat çekmek amacıyla yürüyüş etkinliği gerçekleştirildi.

 Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uzman Dr. Tekin Ulaş Karatepe , Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek İlçe Nüfus Müdürü Turgay Azın ,Hendek İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Süleyman Akıcı, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Hendek Melek Nişancı Huzurevi Müdürü Fatma Nurdan Avcı ve huzurevi sakinleri, Hendek Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyeleri, Hendek Meslek Yüksekokulu öğrencileri, ilçemiz ilköğretim, ortaöğretim öğrencileri, Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli, Hendek Belediye personeli ve halkımızın katılımı ile Hendek Belediyesi önünden yürüyüşe başlandı.

Yürüyüş sonrasında Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uzman Dr. Tekin Ulaş Karatepe ‘’Obezite günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Obezite, sağlığı bozacak ölçüde vücutta aşırı yağ birikmesidir. Bilindiği üzere beslenme; anne karnında başlayarak yaşamın sonlandığı ana kadar devam eden yaşamın vazgeçilmez bir ihtiyacıdır.

Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için, alınan enerji ile harcanan enerjinin dengede tutulması gerekmektedir. Bu nedenle yürüyüş yapmak hareketli yaşam biçimini benimsemek son derece elzemdir. Hendek Sağlıklı Hayat merkezimizde çalışan diyetisyenlerimiz obezite ile mücadelede halkımızın her daim yanındadır. Bu etkinliğimizde bizi yalnız bırakmayan özellikle huzurevi sakinlerine, değerli öğrencilerimize ve halkımıza teşekkürü bir borç bilirim’ açıklamalarında bulundu. Etkinlik sonrasında fiziksel aktivitenin önemini vurgulamak adına halkımıza adımsayar dağıtılıp, sağlıklı beslenmeye dikkat çekmek için yeşil elma, yeşil erik ve su ikramı yapıldı.

 Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli ve Sağlıklı Hayat Merkezi diyetisyenleri tarafından halkımıza obezite ve obezitenin yol açtığı sağlık sorunları hakkında bilgilendirme yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184