Sakarya Gençlik ve Spor İdlib Yolcusu

Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Merkezleri Genel Müdürlüğü'nün, Ülke genelinde başlattığı “Kardeşin Isınır Dünya Isınır” sloganıyla düzenlenen yardım kampanyasına Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yurt çalışanlarından anlamlı destek.

Sakarya Gençlik ve Spor İdlib Yolcusu

Tüm Türkiye'nin katıldığı kampanyada toplanan yardımlarla, Suriye’de iç savaşta mağdur olup evlerini kaybeden ailelerin güvenli bir bölgede yaşaması için İdlib kırsalında 124 farklı noktada yapımına başlanan briket evlerin inşasının büyük bir kısmı tamamlandı.

Kentin çevresinde yer alan bölgelerde kış mevsiminin çetin şartlarında çadır çilesi çeken aileler briket evlere geçebilmek için gün sayarken, evlerin inşasında son aşamaya gelindi.

Yapılan Briket evlerde kullanılacak temel ihtiyaçların yanı sıra, Kılık, kıyafet, atkı, bere ve eldiven gibi eşyaların toplanması noktasında Özellikle Sakarya Yurdu çalışanlarının aileleri ile birlikte örgü yapması dikkat çekti. İdlib de İhtiyaç sahibi Ailelere Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelinin tamamı destek veriyor.

İlki dolan  tırın ardından, ikinci tırda dolmak üzere. Toplanan yardımları Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından oluşturulacak bir ekip İdlib'e ulaştıracak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184