SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN TÜRKİYE’DE BİR İLK DAHA

Türkiye’nin ilk kampüs Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Sakarya Üniversitesi’nde açıldı. Kampüs Camii avlusunda açılışı yapılan Sakarya İl Müftülüğüne bağlı büro, üniversite öğrencilerine hizmet verecek.

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN TÜRKİYE’DE BİR İLK DAHA


Sakarya Üniversitesi Kampüs Camii’nde yapılan açılışa SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın ve Prof. Dr. Atilla Arkan, SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Hacı Mehmet Günay, Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli, İl Müftü Yardımcısı Yusuf Akkuş ve Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı katıldı.

Törenin açılışında konuşan İl Müftü yardımcısı Yusuf Akkuş, “Bu hizmetleri açmanın çok ağır bir yükümlülüğü var. Dini, hukuki ve hak açısından, buradaki kardeşlerimize bu dini sunma açısından elçiyiz. Aile ve Dini Rehberlik büromuzda altı vaiz ve bir uzman arkadaşımızla çalışmalarımız devam ediyor. Üniversite öğrencilerimize de bu hizmetleri verecek olmaktan mutluyuz” dedi.

Türkiye’de her ilde Aile ve Dini Rehberlik bürolarının olduğunu fakat Sakarya Üniversitesi’nde açılan büronun bir ilk olduğunu söyleyen Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli, “Bugün burada güzel bir heyecan yaşıyoruz. Türkiye’de ilk kez bir üniversite bünyesinde Aile ve Dini Rehberlik Büromuzu hayata geçiriyoruz. Büromuzun açılışına katkılarından dolayı Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas yaptığı konuşmada, “Üniversitemizin iki temel unsuru var. Biri öğrencilerimize dünyayı açmak, dünyayı tanıtmak, özgüven sahibi bireyler olarak yetiştirmek; ikincisi ise üniversitemizin misyonu ve değerleri doğrultusunda onları yetiştirmek. Biz bunları gerçekleştirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Eğitim- öğretim ortamı ve araştırmaları için destekler sağlıyoruz.  Örneğin, kütüphanemiz 24 saat açık. Yine kütüphanemiz içinde yer alan  Kadın, Aile, Sağlık ve Sosyal İşler Araştırma Merkezimiz var. Bugün de İl Müftülüğümüze bağlı Aile ve Dini Rehberlik Bürosunu bünyemize katmış bulunuyoruz. Böyle bir yere de kampüs alanı içinde sahip olmamız bizim için sevindirici” diyerek büroda çalışacak personele başarılar diledi.

Kampüs Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, yapılan duanın ardından açılışı yapıldı. Açılış sonrası SAÜ Rektörü Elmas, Sakarya İl Müftüsü Serenli ve Sakarya İl Emniyet Müdürü Babadağı, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu gezdiler.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2015, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184