AK PARTİ DE GENEL MERKEZ ADAYLARINA SAHİP ÇIKIYOR

AK Parti İlçe Teşkilatları Kongre süreçleri yaşanırken Akyazı’da gerçekleşen AK Parti 4.Olağana Kongresinde Genel Merkezin adayının karşısında ikinci liste ile kongreye giren Osman Karaoğlan’ın Divan’a sunduğu listede Partiye seçim sonrası üye olan isimleri tespit edilmesi nedeniyle görülen olumsuzluklar sonrası listeyi kabul etmedi.

AK PARTİ DE GENEL MERKEZ ADAYLARINA SAHİP ÇIKIYOR


AK Parti İlçe Teşkilatları Kongre süreçleri yaşanırken Akyazı’da gerçekleşen AK Parti 4.Olağana Kongresinde Genel Merkezin adayının karşısında ikinci liste ile kongreye giren Osman Karaoğlan’ın Divan’a sunduğu listede Partiye seçim sonrası üye olan isimleri tespit edilmesi nedeniyle görülen olumsuzluklar sonrası listeyi kabul etmedi.

Karasu’da yapılan Kongre de ise Divan teşekkülünün oluşturulması sırasında yaşanan tatsızlıklar sonrası Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken Ak Parti Genel Merkezi ise yaptığı görüşmelerden sonra Karasu ilçe kongresinin ileri tarihe ertelendiğini duyurdu.

AK Parti İlçe Kongre sürecinde Hendek’te de Kongreden bir gün önce Genel Merkez tarafından ileri bir tarihe ertelendiği duyurulmuştu.

Genel Merkez kararlı

Hendek’te yaşanan Kongre ertelemenin sonrası ileri bir tarihte yapılması durumunda Kongrede aynı durumun yaşanması halinde Akyazı ve Karasu’da yaşananların Hendek’te de yaşanacağı konuşuluyor. AK Parti Genel merkezi bu yaşananların ardından belirlediği adaylara ve istişare ile aldığı kararlarına sahip çıkıyor ve bu tutumunu ısrarla sürdüreceği anlaşılıyor.

Kongre sürecinin ertelenmesinin ardından mevcut ilçe Başkanı Ali Kemal Sofu her zaman ki mütevaziliğini,  kavgadan ve sinir harbinden uzak tavrını göstererek Genel Merkezin kararına saygılı olduğunu ve yaptığı açıklamada “ Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile devam eden ideallerimiz için çalışıyor ve gayret sarf ediyoruz. Yeni Türkiye'nin inşasın da üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Önceden olduğu gibi bugün de İl yönetimimiz, Sayın Bakanımız ve Milletvekillerimizin görüşleri ve Genel Merkezimizin takdiri bu yönde. Bu görüşlere de saygımız sonsuz.Genel Merkezimizin aldığı bütün kararlara sadık kaldım ve kalmaya devam edeceğim.Benim için İlçe Başkanlığından ziyade Genel Merkezimizin tavırları önemlidir. Tabii ki ne karar verilirse boynumuz kıldan ince. Bu şekilde bakıyorum ve  hayırlısı olmasını diliyorum” diyerek Genel Merkez ve Teşkilatçılığın ön planda olduğunu dile getirdi.

Diğer yandan Kongre’ye Hendek’te AK Parti Genel Merkezi aday açıklaması yapmasına rağmen ve Genel merkezin kararına saygı göstermeksizin ikinci liste ile girmek isteyen Ahmet Kavakçı’nın , kongrenin ertelenmesinin ardından geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada bu yarışta bende varım diyerek Genel Merkezin tavrına karşılık verdi.

Kavakçı yaptığı açıklamasında ise Teşkilatımızda almış olduğum görevler doğrultusunda, edindiğim tecrübelerimle ben ve arkadaşlarım iyinin iyisine güzelin daha da güzeline talibiz. Bu anlamda Hendeğin ve teşkilatımızın menfaatleri doğrultusunda ben Ali İnci Başkanın adamıyım. Öte yandan Ali Kemal Sofu başkanında adamıyım. Ben bu teşkilatın adamıyım “ diyerek AK Parti Hendek İlçe Kongresi, Genel Merkezimizden gelen talimatla ertelenmiştir. Genel Merkezimizin vermiş olduğu bu karara saygı duyuyoruz. Süreç devam etmektedir diyerek bir yandan Genel Merkezin verdiği erteleme kararına saygı duyduğunu söylemesi , diğer yandan daha önce Genel Merkezin adayını açıklamasına saygı göstermeyerek aday olduğunu açıklaması kendi açıklaması ile tezat oluşturdu.

 

Önümüzde ki süreçte  AK Parti Genel Merkezin kongre tarihi vermesi durumunda ve adayının kendisinin olmaması durumunda Kavakçı tekrar aday olmayacağını ifade etmemesi kafalarda bir diğer soru işareti oluşturduğu yorumlanıyor.

Bir tarafta Genel Merkezin aldığı karar ve istişare sonuçlarına tamamen bağlı kalan ve Genel merkezinin düşüncelerine teslim olmuş Mevcut İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu ,diğer yanda Genel Merkezinin aldığı kararlara ve verdiği emre karşı gelerek aday olan bir ilçe Başkan Adayı Ahmet Kavakçı.Aslında sonucu belli olan bir seçim süreci yaşandığı yorumlanıyor.

Bu yaşananlardan sonra AK Parti’nin diğer ilçelerinde de neler yaşanacağı merak konusu oldu.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2014, 21:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184