SENDİKALAR ÜLKENİN DEMOKRATİKLEŞMESİNE KATKI YAPAR

CHP Sakarya Büyükşehir Başkan adayı Ecevit Keleş,Beraberinde Adapazarı Belediye Başkan adayı Fatma Kurtuluş, Erenler Belediye Başkan adayı Erden Meriç, Serdivan Belediye Başkan Adayı Atilla Albuyur ve çok sayıda CHP yöneticisi ile birlikte Türk Harb-İş Sendikası Sakarya Şube başkanı Yaşar Yavuz’u ziyaret ettiler.

SENDİKALAR ÜLKENİN DEMOKRATİKLEŞMESİNE KATKI YAPAR


Ziyarette çok Türk Harb-İş sendikası yöneticileri ve çok sayıda işçinin katıldığı toplantıda Şübe Başkanı Yavuz CHP Belediye Başkan adaylarına çok sıcak karşılayarak hoş geldin dedi.

 

Ecevit Keleş, geliş amaçlarının “İnsanların temel hakları pazarlık konusu yapılamaz. Bunlar doğal haklardır. Yasama hürriyeti, insan benliğini ve kişiliğini koruma hürriyeti, düşünce hürriyeti ve inanç hürriyeti gibi temel hak ve özgürlükler alanında pazarlık kabul edilemez” dedi.

Ülkemiz de demokratikleşme sürecine katkı sunabilmesi için, Sendikaların önündeki engellerin kaldırılmasını istedi. Bu konuda ilk yapılacak olanın birey merkezli, devletle milleti kucaklaştıran sendika yasasın yeniden olduğunu dile getiren Ecevit Keleş , “Esas olan bireydir. Devlet, birey için vardır. İnsanların temel hakları pazarlık konusu yapılamaz. Bunlar doğal haklardır. Bu çerçevede; yasama hürriyeti, insanin benliğini ve kişiliğini koruma hürriyeti, düşünce hürriyeti, inanç hürriyeti gibi temel hak ve özgürlükler alanında pazarlık hiç bir şekilde kabul edilemez” diyerek devam ettiği konuşmasında

 

Yenicami ile İhsaniye Camisi arasında olan bölümü araç trafiği için yer altına alacağını

 Yine yenicamiden başlayarak Yenikete kadar her 30 dakikada gidip gelen yeraltı treni yapacağını ve böylece Yenikent’te yaşayan vatandaşlarımızınsa sosyal yaşama üretime kattı sağlayacağını dile getirdi.

 Ecevit Keleş’in seçimi olmadığını, Sakarya’da 647 bin seçmenin seçimi olduğunu belirten Keleş, Ben  647  bin seçmenin adayı olarak burada bir görev üstlendim. Bu görevi de en iyi şekilde yerine getirmek için elimizden geleni tüm ekip arkadaşlarımızla, tüm halkımızla, tüm köylümüzle beraber yapmaya çalışıyoruz. Bu bir yerel seçimdir, vatandaşımız bu seçimin önümüzdeki 5 yılda arazisini, evini, suyunu, traktörünü her şeyini enterese eden bir seçim olduğundan dolayı halkımıza biz projelerimizi tek tek anlatıyoruz. Onlarla kucaklaşıp onların dertlerini dinliyoruz. 30 Mart seçimi Sakarya’da Hazreti Ömer adaletinde bir yönetim anlayışında Sakarya’nın yönetilmesi konusunda halkımızın seçimi olacaktır” dedi.

Keleş, “ Makam araçları kullanılmayacak, makam araçlarına verilen kira bedelleri ve akaryakıt bedellerini çiftçilik yapan traktör sahiplerimize yılda üç depo mazot desteği olarak vereceğiz. Hayvancılığa destek vererek hayvancılığı yeniden ayağa kaldırmak istiyoruz. Fındık borsasını Karasu’ya kurarak, tüm fındık üreticilerinin fındık fiyatını kendi belirleyecekleri duruma getirmek istiyoruz. Biz hizmetlerimizi yaparken siyasete dönük değil, hizmete dönük hareket edeceğiz. Billboardlarda Ecevit Keleşi, ya da yapılan hizmetleri görmeyecek, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin her ay gelirini ve giderlerini kalem kalem asacağız. Eğer bu sözlerden birisini tutamayan bir Ecevit Keleş olursa, herhangi bir vatandaşımız bana yolda tükürmezse ben halkıma hakkımı helal etmiyorum ” dedi. 

Bir işçinin sorusu üzerine bu projelerinin tamamını 5 yılda bitireceğim dedi.


 

 

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2014, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184